Felip VI, Sánchez i Aragonès inauguren el Mobile World Congress 2023

El congrés internacional, un dels més importants del sector de la tecnologia, preveu superar enguany els 80.000 assistents

Imatge de la inauguració del congrés l'any passat
Imatge de la inauguració del congrés l'any passat / David Zorrakino (Europa Press)

El rei Felip VI, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, inauguren aquest dilluns el Mobile World Congress (MWC) 2023, que preveu recuperar la normalitat després d'haver de suspendre's per la pandèmia el 2020 i celebrar edicions marcades per les restriccions el 2021 i 2022.

El rei d'Espanya va arribar aquest diumenge al Museu Nacional d'Art de Catalunya de Barcelona per a presidir el sopar inaugural del MWC. A les portes del museu no el va rebre ni el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ni l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com ja van fer l'any passat.

Sí que l'han rebut el president del Govern, Pedro Sánchez; la vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño; la delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay i el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, entre altres.

Previsions del MWC

Les previsions de l'organització esperen superar els 80.000 assistents, 20.000 més que l'any passat, si bé encara lluny del rècord de 109.000 de 2019. La trobada, organitzada per GSMA amb la col·laboració de Fira de Barcelona, se celebrarà del 27 de febrer al 2 de març. L'organització preveu que l'impacte econòmic de la fira a la ciutat se situe al voltant dels 350 milions d'euros.

Més de 2.000 empreses exposaran els seus productes i serveis, amb Ericsson, Deutsche Telekom, Huawei, Intel, Lenovo, Nokia, Qualcomm, Samsung, Telefónica i ZTE com els principals expositors. Així mateix, el programa del congrés inclou més de mil ponents, entre els quals hi ha directius de grans empreses del sector del mòbil, així com l'inventor del telèfon mòbil, Martin Cooper.

Aquesta edició se centrarà en tendències com el metavers, els desafiaments de la indústria 4.0, innovacions en el transport i la salut.

També et pot interessar

stats