La tecnologia 5G protagonitza el Mobile World Congress de Barcelona

Felip VI, Sánchez i Torra han inaugurat junts el congrés amb el recorregut pels expositors

VÍDEO | La tecnologia 5G protagonitza el Mobile World Congress de Barcelona

El rei Felip VI, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, han inaugurat junts aquest dilluns la XIX edició del Mobile World Congress (MWC) amb el recorregut pels expositors en la Fira de Barcelona. Una edició que espera batre el rècord d'assistents al recinte de Fira Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat, que acull la principal part de la trobada. Els organitzadors del congrés esperen superar els 107.000 visitants de l'any passat, amb un volum de negoci de més de 470 milions d'euros, i generar uns 14.000 llocs de treball.

Aquesta és la primera vegada que un president del govern acompanya el rei en la inauguració del Mobile, en un moment de tensió amb l'independentisme pel juí del ‘procés’ al Tribunal Suprem. El cap de l'Estat i els dos presidents han participat abans en una reunió amb els responsables de l'entitat organitzadora de la fira, en la qual, com va ocórrer anit en el sopar d'obertura del Mobile, Torra i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no han eixit a rebre el monarca, sinó que l’han saludat a l'interior de la sala. 

Torra evita fotografiar-se amb el rei i Sánchez enfront del pavelló d'Espanya

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha evitat fotografiar-se al costat del rei i el president del govern, Pedro Sánchez, enfront del pavelló d'Espanya. Torra s'ha apartat de la comitiva i ha evitat així participar en la instantània de grup. Després de la visita a aquest pavelló estava previst que totes les autoritats es feren una altra foto de grup enfront del que Catalunya té en el Mobile, però com que Torra no estava hi ha hagut foto de grup enfront de la instal·lació catalana.

La hiperconnectivitat i la tecnologia 5G

Quant a les propostes, la hiperconnectivitat i la tecnologia 5G, que permet augmentar de manera considerable la capacitat de les xarxes mòbils, centraran l’atenció d'aquesta edició.  El vehicle connectat, la cirurgia remota, el lliurament connectat d'enviaments comercials no tripulats, o l'accés més ràpid i mòbil que mai als jocs de realitat virtual marcaran l'atenció de les proves pilot.

Des del punt de vista dels dispositius, està previst que companyies com Samsung, Huawei, Sony, LG, Nokia, Xiaomi i Microsoft  presenten les seues novetats i donen a conéixer tendències com els aparells equipats amb tres càmeres posteriors i els terminals plegables.

Entre els ponents que exposaran a Barcelona els seus punts de vista sobre els reptes de futur, destaquen Stya Nadella, conseller delegat de Microsoft; John Hanke, primer executiu de Pokémon Go; i Hiroshi Mikitani, del gegant japonés Rakuten.

Activistes denuncien l'explotació laboral en la indústria tecnològica

Un grup d'activistes del Mobile Social Congress ha fet aquest dilluns una performance per a denunciar el model productiu de la indústria tecnològica. Sis persones vestides amb granotes blancs i màscares s'han presentat en l'entrada del Mobile World Congress, en el recinte firal de Gran Via de l'Hospitalet, en protesta per l'"esclavisme 2.0" que, segons ells, generen les condicions laborals de les fàbriques de les empreses tecnològiques. 

La performance també ha servit com a presentació del Mobile Social Congress, unes jornades destinades a debatre i reflexionar sobre "la cara oculta del Mobile" i que se celebrarà durant els dies 26 i 27 de febrer en el Pati Manning de Barcelona. 

Barcelona afronta un Mobile amb vaga de metro i sense Uber ni Cabify

Els treballadors del metro de Barcelona han iniciat aquest matí una vaga, coincidint amb l'inici del Mobile World Congres, després de no arribar a un acord amb la Generalitat. La plantilla del ferrocarril suburbà realitzarà parades de dues hores del 25 al 28 de febrer entre les 7:00 i les 9:00 del matí, entre les 16:00 i les 18:00 hores i entre les 22:30 i les 00:30 hores.

A la vaga del metro s'uneix l'absència de les dues grans plataformes de VTC, Uber i Cabify, la qual cosa complica la mobilitat a la ciutat durant el congrés. GSMA, l'entitat organitzadora del Mobile, ha dit que té preparat un pla de contingència "integral" per a garantir que els assistents al certamen puguen arribar a la fira sense problemes.

També et pot interessar

stats