Experts alerten de l'augment de la conflictivitat laboral que suposa la tornada a la presencialitat
El 76% dels empleats demanarien l'opció de teletreballar si hagueren de buscar un nou lloc de treball
Amb la millora de la situació sanitària, les persones que teletreballaven comencen a incorporar-se al lloc de treball físic. Ara, experts alerten de l'augment de la conflictivitat laboral que suposa la tornada a la presencialitat.
A més, recorden que el teletreball ha de ser voluntari. No és un dret de la persona que teletreballa ni tampoc pot ser imposat per l'empresa. A l'hora de tornar a la presencialitat, l’advocada laboralista Laura Mollà explica que la normativa diu que ha d’haver-hi un acord per escrit i que també s’ha de regularitzar la reversibilitat.
Però, hi ha excepcions en què es pot mantindre el teletreball. És el cas de la persona que cursa estudis acadèmics o professionals de manera regular o d’aquelles que tinguen problemes per a conciliar la vida laboral i professional. També, per tal d’assistir-les, les persones que siguen víctimes de la violència de gènere.
Alguns estudis apunten que un 76% dels empleats demanarien l'opció de teletreballar si hagueren de buscar un nou lloc de treball.