Els estrangers compren vora la meitat dels habitatges a la província d'Alacant

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia que registra un major percentatge de demanda immobiliària per part d'estrangers, només per darrere de les Balears

Altea des de la costa
Altea des de la costa / Shutterstock

La demanda estrangera d'habitatge a la Comunitat Valenciana continua registrant uns alts percentatges en el tercer trimestre de l'any, representant el 29,45% del total de les compres realitzades (en comparació amb el 26,54% del mateix període del 2022), segons dades del Col·legi de Registradors d'Espanya. Només superen aquests números les Balears, amb un percentatge del 31,4% de compra estrangera. Per darrere queden altres autonomies com Canàries (28,2%), Múrcia (24,8%), Catalunya (16,3%) i Andalusia (16%).

Els registradors indiquen que, basant-se en les dades amb què compten, en el tercer trimestre la compra d'habitatge per part d'estrangers ha representat el 15,44% de les operacions al conjunt de l'Estat, convertint-se en el segon major percentatge des que hi ha registres. El màxim es va assolir en el tercer trimestre del 2022, amb un 15,92%.

En números absoluts, la Comunitat Valenciana també és la segona que més compravendes d'habitatge ha fet durant el tercer trimestre del 2023, amb un total de 23.650 immobles, només per darrere d'Andalusia, que ha efectuat 28.164 operacions durant aquest mateix període. Per comparar el volum, les Balears, que encapçalen el rànquing de venda a estrangers, ha registrat un total de 3.337 compravendes.

Els estrangers compren vora la meitat dels habitatges a Alacant

La província d'Alacant és la que presenta un major percentatge de compra d'habitatge per part d'estrangers a tot l'Estat espanyol, fet que suposa el 43,61% de les compres registrades en resultats interanuals aquest tercer trimestre. Les províncies de Castelló i València tampoc es queden arrere, amb un 15,03% i un 13,95% de compra estrangera, respectivament.

Les tres províncies registren un augment en comparació amb anys anteriors. Alacant tenia un 41,20% de compra estrangera el 2019, un percentatge que es redueix significativament durant la pandèmia del coronavirus (quan cau fins al 33%), però torna a augmentar de manera notable a partir del tercer trimestre del 2021.

A la província de València, que el tercer trimestre de 2019 registrava un 10,85% de compra estrangera, la compravenda pateix una baixada de la demanda a causa del començament de la pandèmia, però aquesta torna a augmentar a partir de mitjans del 2021 fins a assolir els números actuals. Castelló experimenta una tendència similar, però amb una baixada menys pronunciada: passa del 12,49% del 2019 al 12,12% el 2021, moment a partir del qual el percentatge augmenta en cada trimestre.

Regne Unit i Alemanya: nacionalitats que més compren

Les nacionalitats que més compren al conjunt d'Espanya són la britànica (10,11%), l'alemanya (7,01%), la francesa (6,72%), la belga (5,35%), la marroquina (5,32%) i la italiana (5,13%), i totes tenen entre les preferències la Comunitat Valenciana.

Els britànics, els francesos, els marroquins i els italians elegeixen la Comunitat Valenciana com a segona opció on comprar habitatge, que només queda per darrere de Catalunya o Andalusia.

Els alemanys, en canvi, situen casa nostra com la quarta opció, per darrere de Catalunya, les Balears i Canàries, mentre que els belgues la trien com la primera opció per a adquirir una residència.

També et pot interessar

stats