Espanya es veu com a seriosa candidata a una planta de semiconductors de Samsung

Un equip de l'empresa sud-coreana té previst viatjar l'any que ve a Espanya, previsiblement el primer trimestre, per a avaluar aquesta possibilitat

El president de Corea del Sud, Yoon Suk-yeol conversa amb Pedro Sánchez, en l'oficina presidencial a Seül
El president de Corea del Sud, Yoon Suk-yeol, conversa amb Pedro Sánchez, en l'oficina presidencial a Seül / Efe

El govern espanyol creu que Samsung està considerant seriosament la candidatura d'Espanya per a construir una planta de fabricació de semiconductors a Europa perquè té múltiples aspectes favorables.

Aquesta és la conclusió amb la qual se'n va de Seül la delegació espanyola encapçalada pel president del govern, Pedro Sánchez, després de dos dies de la seua visita oficial a Corea del Sud.

Un dels objectius principals d'aquesta visita era exhibir en un dels països capdavanters en tecnologia la potencialitat d'Espanya en l'aposta per la innovació i el seu desig de convertir-se en un hub o centre estratègic en l'àmbit dels semiconductors.

Així ho va traslladar Sánchez a alguns dels principals responsables de Samsung durant la visita que va fer aquest dijous a la fàbrica de microprocessadors de la companyia a Pyeongtaek.

És una aposta que va repetir aquest divendres en una altra trobada a Seül amb el conseller delegat de l'empresa sud-coreana, Lee Jae-yong, i que se suma a altres contactes que mesos arrere havia mantingut també amb màxims dirigents de la firma.

Després d'aquestes reunions, fonts espanyoles afirmen que Samsung considera seriosament l'opció d'Espanya per a instal·lar a Europa una planta de fabricació de semiconductors.

No ho donen per fet, ja que altres països també aspiren a això, però creuen rellevant que en aquestes reunions de Seül s'haja fixat que un equip de la marca sud-coreana viatge l'any que ve a Espanya, previsiblement en el primer trimestre, per a avaluar-ne la possibilitat.

Les fortaleses de la candidatura espanyola

La candidatura d'Espanya creu el govern que té molts atractius i fortaleses, com ara el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica de semiconductors que està impulsant gràcies als fons europeus i que inclou una inversió de 12.000 milions d'euros públics per a fer d'Espanya un centre de disseny i fabricació d'aquests components.

També oferirà instruments de finançament "extremadament atractius" per a convertir Espanya en un "actor clau" en aquest àmbit. A això se suma el lideratge d'Espanya en energies renovables (un aspecte que el govern considera de gran pes), l'alt nivell de qualificació de la mà d'obra, la seua pertinença a un espai democràtic i de seguretat jurídica com és la Unió Europea i les seues relacions privilegiades amb Amèrica Llatina.

Per a demostrar la confiança que genera Espanya Sánchez va recordar que el grup Volkswagen-SEAT invertirà 10.000 milions d'euros per a localitzar una de les seues gigafactories al país, i que la naviliera Maersk destinarà la mateixa quantitat per a descarbonitzar les seues operacions a través de la producció de metanol i amoníacs verds.

Altres empreses com Intel, Cisco o Qualcomm ja han anunciat també importants inversions en matèria d'R+D+I i de disseny.

També et pot interessar

stats