Espais verds en restaurants i a la llar o agrobotigues: Iberflora alça la persiana a Fira València

El president del certamen afirma que amb el protagonisme més gran de les plantes en llocs quotidians obri "nous canals al sector"

L'edició d'enguany de l'Iberflora aposta perquè les plantes guanyen protagonisme en estances quotidianes, com les cuines / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
03 d'octubre 2023 - 07:00 Actualitzat: 03 d'octubre 2023 - 15:14

Més protagonisme de les plantes als espais quotidians de la llar i l'augment del verd, amb la vegetació, a les ciutats com a avantsala de la capitalitat verda europea que ostentarà València l'any que ve. Amb aquests dos pilars fonamentals ha obert aquest dimarts a València l'edició que fa 52 d'Iberflora, la fira internacional de planta i flor. "Hi ha molts espais per a mostrar aquest futur que permet la integració de les plantes en aquests llocs", manifestava el president d'aquesta fira comercial, Màximo Solaz, a À Punt. 

A més de la zona expositiva, Solaz ha recordat que, entre els objectius de l'edició d'enguany, està el de transmetre que les plantes poden estar en espais nous o, en aquells on ja estan, amb més protagonisme. "Que la planta siga la protagonista dins de llar o, per exemple, als restaurants, aquests nous espais obrin nous canals al sector", assenyalava poc després d'inaugurar-se la fira. 

La fira internacional de planta i flor, paisatgisme, tecnologia i bricojardí compta enguany amb 435 marques i 35.000 metres quadrats de Fira València dedicats al sector verd. Amb un 26% d'empreses estrangeres, aquesta és l'edició més internacional que ha celebrat la Fira amb la vista posada en la Capital Verda Europea 2024 de València.

Arbres ornamentals gegants, demostracions en directe de maquinària, la recreació d'un restaurant governat pel verd, o la creació d'espais verds a la llar, així com productes innovadors com ara una Roomba tallagespa, un parany de mosquits que simula la respiració humana o un sistema de reg intel·ligent que és autosuficient energèticament són algunes de les novetats que es podran veure enguany en Iberflora.

La presència internacional, clau en el desenvolupament del certamen

El 2023 puja la representació estrangera, que suposa un 26% del total de l'exposició, la qual cosa demostra el creixent interés de les marques internacionals. “Els dos països que han experimentat un major increment han sigut els dos referents del sector a Europa: els Països Baixos i Itàlia, que s'han convertit en aquesta edició en els dos estrangers amb més representació”, assegura Màxim Solaz, director d'Iberflora, que afig que Portugal, França, Turquia, Suècia, el Regne Unit, Costa Rica, l'Índia i Bèlgica també participen en el certamen, del 3 al 5 d'octubre.

L’espenta de la Capital Verda Europea s’ha notat en el creixent nombre de tècnics d’altres ajuntaments que volen conéixer el projecte i replicar-lo perquè les seues vil·les puguen optar al premi. De fet, aquest dimarts es presenta el programa de la capitalitat verda i es debatrà sobre els eixos de la capitalitat, així com d'infraestructura verda i biodiversitat en l'espai públic.

En tot cas, l'expositor i visitant espanyol són protagonistes en el certamen, segons explicava aquest dilluns el president d'Iberflora, Raúl Ferrer i que ressalta que la fira és "la més important" a Espanya. Així, el "múscul" de la indústria espanyola està present a la fira: de Galícia a les Canàries, passant per Catalunya, les Balears, Castella i la mateixa Comunitat Valenciana. 

Paral·lelament, Iberflora ha arribat a un acord de col·laboració amb l'Associació d'Empreses Productores de Plantes de Vivers (VAME) d'Alacant que suposarà la presència de huit empreses de la província en una superfície expositiva de 400 metres quadrats.

També et pot interessar

stats