Entra en vigor la deducció del 15% en l'IRPF per la compra d'un vehicle elèctric

També s'inclou la instal·lació de punts de recàrrega, amb un màxim de base deduïble de 4.000 euros una vegada finalitzada la instal·lació

Imatge d'arxiu d'uns cotxes elèctrics mentre es carreguen / Scharfsinn (Shutterstock)
Imatge d'arxiu d'uns cotxes elèctrics mentre es carreguen / Scharfsinn (Shutterstock)

La deducció del 15% en l'IRPF per la compra d'un vehicle elèctric, aprovada dimarts en Consell de Ministres, entra en vigor aquest divendres després de la seua publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Els usuaris que adquirisquen un vehicle elèctric podran deduir-se de la declaració de la renda el 15% del valor del cotxe nou comprat des d'aquest divendres fins al 31 de desembre del 2024, amb opció a ser prorrogat un any més.

També es podrà accedir a la deducció si s'abona en el mateix termini una quantitat al comptat de, com a mínim, el 25% del valor d'adquisició del futur vehicle elèctric, havent d'abonar-se la resta i adquirir-se el vehicle abans que acabe el següent exercici.

En els dos casos, la base màxima deduïble és de 20.000 euros, que inclourà el valor d'adquisició del vehicle, incloses despeses i tributs, i descomptarà les quanties que hagen sigut subvencionades a través d'un programa d'ajudes públiques, com per exemple, el Moves III, amb el qual és compatible la deducció.

D'altra banda, el text inclou una deducció del 15% en la instal·lació en un immoble de la propietat de l'usuari de sistemes de recàrrega de bateries per a vehicles elèctrics.

En aquest cas, la quantitat màxima deduïble és de 4.000 euros anuals i es practicarà quan es finalitze la instal·lació, que no podrà ser posterior a la fi del termini.

A més, en l'àmbit de l'impost de societats s'introdueix un incentiu fiscal destinat a promoure les instal·lacions de recàrrega, tant d'ús privat com les accessibles al públic.

En concret, es posarà en marxa una amortització anticipada per als qui instal·len aquests sistemes de recàrrega de bateries, que es podrà gaudir sempre que entren en funcionament en els exercicis de 2023, 2024 o 2025. El requisit és que els sistemes de recàrrega no estiguen vinculats a cap activitat econòmica.

En el reial decret llei també se simplifica la tramitació administrativa de la instal·lació d'infraestructures de recàrrega de fins a tres megawatts (MW) i s'eleva el límit des dels 250 quilowatts que estaven establits actualment.

També et pot interessar

stats