Les empreses familiars valencianes competitives són les que creen més ocupació a Espanya

D’elles depén el 52,7% de l’ocupació i el 58,4% del valor afegit del conjunt d’empreses familiars.

Presentació d'un document de l’Observatori GECE de Bankia i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE)
Presentació d'un document de l’Observatori GECE de Bankia i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) / Arxiu

Les empreses familiars de la Comunitat Valenciana més competitives (el 25,4%) són les que generen més ocupació i valor afegit de tot Espanya, en comparació amb la resta de comunitats autònomes.

D’aquestes depén el 52,7% de l’ocupació i el 58,4% del valor afegit del conjunt d’empreses familiars, segons l’últim document de l’Observatori GECE de Bankia i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE). Aquests percentatges són superiors al 31,6% de l’ocupació i 40,5% del valor afegit del conjunt nacional.

De tota l’ocupació generada per les empreses familiars a la Comunitat Valenciana, més de la meitat es concentra en organitzacions que gaudeixen d’alta competitivitat i, per tant, potencialment poden oferir estabilitat laboral i bones condicions de treball, segons indica l’informe.

Empreses personalistes

L’observatori analitza també les estructures de govern orientades a la transparència i dació de comptes de les empreses familiars i mostra que les valencianes tenen major preferència pels sistemes basats en figures personalistes que en la resta de regions, una pràctica que s’observa en tots els nivells de competitivitat.

En total, el 32% de les empreses familiars valencianes disposa d’un consell d’administració, enfront del 38% de la mitjana espanyola.

També et pot interessar

stats