El disseny d'ampliació de l'aeroport d'Alacant-Elx integrarà la futura arribada del tren

Aena detalla que la redacció del plec està en una “fase avançada” i la licitació es llançarà en l'últim trimestre de l'any

Aeroport d'Alacant-Elx
Aeroport d'Alacant-Elx / Shutterstock

El disseny funcional de l'ampliació de la terminal de l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández integrarà la futura arribada del tren, segons ha informat Aena este dimecres en un comunicat. Aena també assegura que està en una “fase avançada del disseny del plec” per al disseny funcional de l'ampliació de la terminal de l'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández i ha confirmat que la licitació es llançarà en l'últim trimestre de l'any. El comunicat avança igualment que el disseny funcional de l’ampliació integrarà la futura arribada del tren, i han especificat que, a més, s'iniciaran els estudis per a integrar el futur tramvia.

El projecte d’ampliació de l'aeroport de València, que permetrà incrementar-ne la capacitat per a cobrir la demanda futura “amb màxim respecte mediambiental”, es licitarà després que el d’Alacant-Elx.

La Generalitat no renuncia a la segona pista

Estes novetats també s’han transmés a la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, i a la d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, en una reunió a Madrid. Segons ha informat el govern en una nota de premsa, ambdós conselleres han analitzat en la trobada l'ampliació de l'aeroport d'Alacant-Elx i han exposat als seus responsables que la Generalitat no renuncia a la construcció d’una segona pista a mitjà termini.

En resposta, Aena ha assenyalat que planifica les seues actuacions amb prou antelació en funció de l'evolució del trànsit, “calculada amb rigor pels tècnics del gestor aeroportuari”. També assegura que sempre ha garantit la capacitat dels aeroports, i com a mostra afirma que no s’ha saturat mai cap de les infraestructures de la regió. 

En este sentit, afirmen que les inversions associades a l'ampliació de la terminal es debatran a proposta d'Aena en el procés de consultes preceptiu amb les línies aèries, en un procediment que regla una llei de l'any 2014 en el qual intervenen la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència i el regulador.

Després es plasmaran en el pla d'inversions d'Aena, el denominat DAURA (Document de Regulació Aeroportuària), que és l'instrument que cada cinc anys arreplega les inversions que necessiten els aeroports si es compleixen les previsions de trànsit i és aprovat pel Consell de Ministres, han concretat.

També et pot interessar

stats