Es dispara la demanda d’estufes de llenya i pèl·let

L'hivern podria agreujar l'actual crisi energètica i són molts els que s’avancen i busquen fórmules alternatives per a calfar la llar

La llenya i el pèl·let són els productes més demandats de cara a l'hivern / À Punt NTC

L'augment del preu de les energies com ara l'electricitat i el gas ha provocat que molta gent ja busque formes alternatives de cara a l’hivern. Els productes més demandats són el pèl·let i la llenya, especialment aquesta última, que ja ha passat dels 19 als 22 cèntims per quilo. 

“Des que ha començat l’estiu haurem venut vora entre 80.000 i 100.000 quilos de carrasca i 50.000 quilos d’olivera”, assegura Nacho León, director comercial de Leñas Huma. “A principi d’any aquesta situació era impensable”, afig.

Enguany la compra d'estufes de llenya i pèl·let s'han avançat molt a la temporada habitual. “La gent ara és molt més previsora que abans, preveu la calor i preveu el fred” exposa a À Punt NTC María José Campayo, responsable d’una botiga d’electrodomèstics a Torrent, que vaticina que el preu apujarà.

Ja abans de l'estiu el preu d'estufes de llenya i pèl·let va augmentar un 30%, i si la demanda no afluixa, podria haver-hi, fins i tot, desabastiment, alerten les veus expertes.

També et pot interessar

stats