La demanda de llenya es dispara aquest estiu

La demanda s’ha incrementat vora el 70% i les empreses del sector han hagut de duplicar la producció per a poder aprovisionar-se

Piles de llenya / À Punt NTC

“Hi havia més de 75.000 quilos de llenya, i s’ha esgotat quasi tot, en mes i mig”. Aquest és el balanç que fa Nacho León, director comercial de Leñas Huma, que ja ha vist com s’han acabat totes les previsions per a l'estiu.

“Normalment en aquesta època es compra la llenya per a fer-se una paella, una torrada…”, continua León. “Però ara al juliol, que la gent estiga pensant a acumular llenya, ens ha agafat de sorpresa”. 

Isabel Gálvez, mànager internacional de Leñas Legua, també valora la situació: “Ara, al juliol i agost, estem tenint la demanda que normalment arriba a l'octubre. Entenem que es deu a tota la inestabilitat que hi ha. La por a no tindre producte o que el preu puge”.

I és que la demanda s'ha incrementat vora el 70% i han hagut de duplicar la producció per a poder aprovisionar-se. Cada setmana arriben fins a 300 tones de fusta. Fins i tot, tenen comandes des d’altres països, com Bèlgica o França. 

També ho noten en botigues de xemeneies i estufes de llenya. Maruja Montes, propietària de Chimeneas Sánchez, assegura que sí que ha notat el canvi, i que venen molts clients per a comprar i reparar aparells, ja que volen ser previsors.

A més, des del sector ens asseguren que la llenya no faltarà de cara a l’hivern. Ara bé, també adverteixen que pels preus de producció, els pèl·lets enguany seran difícils de trobar. 

També et pot interessar

stats