El director de l'AVE sobre el corredor: "El suport polític està per veure, al final hi ha moltes promeses i després s'han de complir"

La plana major de l'empresariat valencià reivindica a Madrid que s'acceleren les obres del traçat ferroviari de mercaderies i Diego Lorente espera que l'actual conjuntura no provoque més retards

Els empresaris de l'arc mediterrani han posat en el 30 del Passeig de la Castellana, on s'ha situat una lona gegant reivindicant el corredor mediterrani
Els empresaris de l'arc mediterrani han posat en el 30 del Passeig de la Castellana, on s'ha situat una lona gegant reivindicant el corredor mediterrani / AVE

Un miler d'empresaris de tot l'arc mediterrani reivindiquen aquest dimecres a Madrid les obres del corredor mediterrani de ferrocarril. Serà en un acte que se celebra a Ifema amb la plana major de l'empresariat valencià, dels sindicats, la patronal i la ministra de Transports. Els empresaris volen fer visible aquesta vella reivindicació i que s'acceleren unes obres que, segons Diego Lorente, director general de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), no s'han de veure afectades per la conjuntura actual d'increment de preus i falta de matèries primeres.

"És veritat que estem en una tempesta perfeta, però no tindria per què afectar la conjuntura actual, ja que tots els projectes estan en marxa, ja siga en licitació, adjudicació en obra o inaugurats", ha dit Lorente a Les notícies del matí.

Una gran lona en el número 30 del passeig de la Castellana de Madrid denuncia el retard de 25 anys que acumula el desenvolupament de traçat ferroviari paral·lel a la costa mediterrània que al llarg de 1.300 quilòmetres connectarà, en ample europeu, Algesires (Cadis) amb la frontera francesa.

"El 2025 no estarà tot el traçat complet"

El lema és "Espanya està perdent el tren" i servirà per a fer una anàlisi de com està la infraestructura i quins són els terminis que hi ha damunt la taula. El director de l'AVE ha reconegut que el 2025 el traçat complet des d'Algesires a la frontera amb França "no s'acomplirà, perquè hi ha hagut retards i, especialment, de Múrcia cap a baix moltes complicacions". No obstant això, sí que creu que "de la Comunitat Valenciana cap amunt és possible que el 2024 estem ja connectats".

El corredor mediterrani permetrà que les empreses valencianes siguen més competitives, sobretot ara amb l'augment del cost del transport marítim i l'encariment del preu del combustible. Un corredor que, segons ha destacat Diego Lorente, és vital per a "connectar productes amb Europa", que és el principal centre exportador d'Espanya i de la Comunitat Valenciana.

"Al final els clients en el centre d'Europa el que volen és que els productes arriben en temps i forma i amb la menor petjada de carbó possible. El tren i el transport dona molta competitivitat i a més ajuda a la sostenibilitat"

Amb l'acte d'aquest divendres volen també que Madrid i el centre d'Espanya coneguen la importància del corredor i empatitzen en la necessitat d'accelerar les obres. "Hem intentat que els madrilenys que no coneixen el corredor ens donen suport i hui hi haurà 300 empresaris madrilenys", ha recalcat

En l'acte estaran entre d'altres, Juan Roig, propietari de Mercadona; el navilier Vicente Boluda; el president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i també el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra de Transports, Raquel Sánchez. El director de l'AVE ha agraït la presència sempre dels representants de les administracions en els seus actes, però ha matisat: "El suport polític està per veure, al final hi ha moltes promeses i després s'han de complir".

També et pot interessar

stats