La direcció de Ford anuncia als sindicats un nou ERTO per al primer trimestre de 2022

La companyia no concreta la xifra d'afectats ni les dades, però els sindicats esperen que la setmana que ve es convoque la mesa negociadora

La línia de muntatge de Ford a Almussafes
La línia de muntatge de Ford a Almussafes / À Punt NTC

La planta de Ford a Almussafes (Ribera Baixa) continuarà en ERTO el 2022. La direcció de la planta ha comunicat aquest dimarts als sindicats que presentarà un nou ERTO per al primer trimestre de l'any vinent, segons han explicat fonts del Sindicat de Treballadors i Treballadores del Metall (STM) a la factoria. Els sindicats confien que Ford convoque la setmana que ve la mesa negociadora per conéixer els detalls d'aquest nou ajust laboral a la factoria.

El nou ERTO serà el nové consecutiu que aproven empresa i sindicats a la planta de Ford a Almussafes. L'actual ERTO es va aprovar el passat 1 d'octubre per a 33 dies que acaben el 23 de desembre. Una seguida d'ajusts provocada principalment pel desproveïment de xips en l'àmbit mundial, però també pel descens de la demanda de vehicles.

Ford ha viscut un any complicat, en què també ha aplicat un ERO que ha afectat 630 treballadors i treballadores. I s'enfronta a una etapa d'incertesa en el seu futur encara per definir. Els sindicats expliquen que la direcció insisteix a remarcar que la situació és complicada i que caldrà fer sacrificis com ara retallades o una reducció dels drets salarials, sense concretar. Els sindicats rebutgen de pla aquest plantejament.

També et pot interessar

stats