La Diputació de Castelló i el govern de Reggio de l'Emília defendran junts la indústria ceràmica davant la UE

Volen que arbitre mesures que ajuden a pal·liar els greus efectes el preu de l'energia està tenint sobre el sector

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el president de Reggio Emilia, Giorgio Zanni, han signat un acord per defensar la indústria ceràmica
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el president de Reggio de l'Emília, Giorgio Zanni, han firmat un acord per a defendre la indústria ceràmica / Diputació de Castelló

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, s'ha reunit amb el president del govern de la província de Reggio de l'Emília, Giorgio Zanni, amb el qual ha acordat emprendre accions conjuntes davant la Unió Europea per a la defensa del sector ceràmic espanyol i italià. Ha sigut en una trobada en la qual també ha estat present el diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, celebrada a la seu del govern de la província, l'equivalent de les diputacions a Espanya.

L'objectiu és aconseguir que la Unió Europea arbitre mesures que ajuden a pal·liar els greus efectes que està tenint sobre la indústria ceràmica el "desmesurat" increment dels preus energètics i, molt especialment, la factura del gas. Els presidents també demanaran protecció per al sector enfront de la competència deslleial que practiquen tercers països on no es respecten les limitacions a les emissions de CO₂ a l'atmosfera.

Es dona la circumstància que són substancials les similituds entre Castelló i Reggio de l'Emília, províncies en les quals s'assenten la gran majoria de les empreses del sector ceràmic d'Espanya i Itàlia i amb un nombre d’habitants similar.

Aquestes coincidències han portat els dos presidents a obrir també vies per a compartir experiències i iniciatives en altres camps, com el sector turístic i altres, i fins i tot, tantejar la viabilitat legal d'establir agermanaments o altres formes de relació entre els dos territoris.

José Martí ha fet la pertinent devolució de visita després que el mes d'abril passat rebera Giorgio Zanni al Palau dels Aules. Martí va explicar llavors els detalls del funcionament del Concurs de Regeneració Urbana (CRU) que posa en marxa la Diputació de Castelló.

També et pot interessar

stats