Les destinacions turístiques faran el primer gran ple des del 2019 aquest pont

Segons Hosbec, els nivells de previsió d'ocupació superen el 90% per als pròxims dies

Si un establiment hoteler supera el 94% d'ocupació es considera 'ple tècnic'
Si un establiment hoteler supera el 94% d'ocupació es considera 'ple tècnic' / À Punt

La patronal hotelera Hosbec ha destacat que el "primer gran ple" turístic des del 2019 pot arribar aquest pont d'agost a la Comunitat Valenciana, atés que totes les previsions de les diferents destinacions indiquen que es pot superar el 90% de previsió d'ocupació per als pròxims dies.

"La situació del festiu nacional en dilluns ha afavorit molt els desplaçaments per al pont, sobretot de turisme nacional, i en les dues últimes setmanes el ritme de reserves no ha parat per al que en el sector es considera el cim de la temporada turística", ha apuntat el president de l'entitat, Toni Mayor, en un comunicat.

Així, els nivells de previsió d'ocupació hotelera de les diferents destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana són del 91,1% a Benidorm, 90% en la Costa Blanca, 92,7% a València i per a Castelló del 91,2%.

"Amb aquestes dades consolidades en aquests moments i les reserves d'última hora que estan entrant, s'aconseguirà el que denominem 'ple tècnic', que és quan un establiment aconsegueix ocupacions per damunt del 94%", ha subratllat.

En casos concrets, hi ha destinacions com Cullera o Gandia en els quals el cartell de "tot venut" ja està penjat, amb esdeveniments com el Medusa Festival que ha posat "potes enlaire" tota la costa valenciana.

A més d'Espanya, el 15 d'agost també és festiu en diferents països de l'entorn, com són Bulgària, Suïssa, Alemanya, França, Liechtenstein, Grècia, Croàcia, Itàlia, Luxemburg, Lituània, Portugal, Polònia, Romania i Eslovènia.

"Això fa que el turisme internacional també siga molt important en aquest període i els aeroports de la Comunitat Valenciana tornen a viure jornades de rècord en passatgers i operacions", ha destacat Major.

Els dies "més daurats de la recuperació"

Major ha expressat "la seua "alegria" per aquestes dades, després de quasi 30 mesos de moltíssimes dificultats des que es va iniciar la pandèmia de covid". "Podem dir que la normalitat ha tornat al comportament del turista espanyol i internacional i que ara viurem els dies més daurats de la recuperació. Els aprofitarem tant per a recuperar els comptes de les empreses com per a retornar la felicitat als nostres turistes", ha indicat.

"No ens oblidem que el sector hoteler no sols ha fet un gran esforç durant dos anys per a mantindre la seua estructura empresarial quasi intacta, sense significatives operacions de compravenda ni situacions financeres sense eixida, sinó que ha aprofitat l'aturada per a continuar transformant la qualitat de la planta hotelera amb inversions que superen els 350 milions d'euros", ha resolt Major.

Zones turístiques

Les reserves a Benidorm superen actualment el 91,1% amb previsions clares d'augmentar aquesta xifra els dies previs al pont. De la mostra enquestada, un 76,1% supera el 90% d'ocupació i un 13% del total ja no té habitacions disponibles.

La zona de la Costa Blanca (sense incloure Benidorm) arriba al 90% de l'ocupació prevista. Molts dels hotels afirmen que pràcticament no "cap ni una agulla" en els seus allotjaments, i és que el 67,5% dels enquestats té més del 90% de les habitacions ocupades durant aquests dies, i un 10% del total ja ha penjat el cartell de complet.

La província de València registra la previsió d'ocupació més alta de les zones analitzades amb un 92,7%. Més del 64% dels hotels anota dades per damunt del 90% i un 24% de tot el conjunt, ja tenen totes les habitacions reservades. Les destinacions de costa com Cullera i Gandia són les que millors dades presenten i les més triades pels turistes.

Finalment, a la província de Castelló, del 12 al 15 d'agost, igual que la resta de zones frega "el complet" amb un 91,2%. Quasi un 70% dels hotels que han format part de la mostra, ja anota ocupacions superiors al 90% i amb expectatives de cobrir les últimes habitacions disponibles.

També et pot interessar

stats