El desmantellament de Castor, paralitzat des de fa quatre anys

Plataformes veïnals i ajuntaments demanen celeritat, mentre que l’empresa evita confirmar la data

El desmantellament de Castor està paralitzat des de fa quatre anys / À Punt NTC

Més de quatre anys després d'aprovar el desmantellament del Castor, el govern espanyol i Enagás encara no han iniciat el primer pas i el més urgent del desmantellament del depòsit submarí Castor: els treballs previs de segellament dels tretze pous. La plataforma fa anys que té els taps caducats. Per a tancar els pous caldrà netejar l'hidrocarbur que hi queda, instal·lar una plataforma marina i una estació de control sísmic.

Les plataformes veïnals i els ajuntaments demanen celeritat i que s'elabore un calendari d'actuacions i una comissió de seguiment. Des de l’Ajuntament de Vinaròs, al Baix Maestrat, es queixen que ni tan sols s'han revocat les servituds que afecten les finques de cultiu per on passava la canonada. Cap de les seues peticions ha tingut resposta. De fet, tot i que l'estudi ambiental té llum verda des de març del 2023, l'obra per a substituir-los no té data.

L'empresa encarregada del desmantellament justifica el retard per la complexitat dels treballs. Enagás sosté que d'ací a poc s'adjudicaran, que estan a expenses d'una maquinària molt especialitzada. Segons el projecte, hi treballaran quaranta operaris durant nou mesos. 

Si no hi ha data concreta, encara menys per a la retirada més complexa de la plataforma: un munt de ferralla, que trencarà l'horitzó encara durant diversos anys.

També et pot interessar

stats