El desenvolupament del Pla d'Especialització de Clàusules Sòl, a examen

El pla d'urgència es posà en marxa l'1 de juny de 2017 per a evitar el col·lapse en els òrgans judicials de primera instància.

El desenvolupament del Pla d\'Especialització de Clàusules Sòl, a examen
El desenvolupament del Pla d'Especialització de Clàusules Sòl, a examen

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el Ministeri de Justícia i les comunitats autònomes amb competències en la matèria es reuneixen aquest dimecres per a avaluar el desenvolupament del Pla d'Especialització de Jutjats en Clàusules Sòl.

Aquest pla va ser aprovat el 25 de maig de 2017 i va entrar en funcionament l'1 de juny del mateix any per a un període inicial de set mesos, amb la finalitat d’atribuir als jutjats especialitzats competència exclusiva i no excloent en aquestes demandes. 

L'objectiu era fer front a l'augment de càrrega de treball previst després de conéixer-se la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea del 21 de desembre de 2016 sobre les clàusules sol i evitar que els òrgans judicials de primera instància civil es col·lapsaren.

A final del passat mes de juny, la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial va decidir prorrogar sis mesos més ─fins al pròxim 31 de desembre─ el pla d'urgència per a fer front a les demandes d'accions individuals sobre clàusules sòl, a causa del volum elevat de processos pendents.

També et pot interessar

stats