La demanda elèctrica baixa prop d’un 4% la primera setmana de vigència del pla d’estalvi energètic

Teresa Ribera destaca que aquesta xifra representa més de la meitat del 7% a què Espanya s’ha compromés amb Brussel·les. 

Balanç estalvi energètic
17 d'agost 2022 - 16:01

Entre la primera i la segona setmana d’agost —és a dir, durant els primers set dies d’aplicació del pla d’estalvi energètic— s’ha produït un descens del 3,7% de la demanda elèctrica a Espanya. Així ho ha traslladat aquest dimecres la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Energètica, Teresa Ribera, qui ha destacat que aquesta xifra representa més de la meitat del total 7% d’estalvi a què el govern espanyol s’ha compromés amb Brussel·les.

La ministra ha posat en relleu que la caiguda en la demanda s’ha produït a pesar de l’onada de calor que bona part del territori espanyol ha patit durant aquesta setmana. En aquest sentit, ha manifestat que aquesta reducció en la demanda elèctrica “posa de manifest la sensibilitat dels espanyols en un context enormement complicat”. 

Durant la roda de premsa, la ministra també ha fet balanç de l'aplicació del mecanisme d'excepció ibèrica, que posa límit als preus del gas. Dos mesos després que entrara en vigor, Espanya s'ha estalviat 1.383 milions d'euros en el mercat majorista de la llum, 22 milions al dia.

També et pot interessar