La crisi energètica i la guerra a Ucraïna, protagonistes de l’edició de Fruit Logistica

Enguany hi ha menys participants valencians que fa dos anys i es busquen mercats alternatius al rus

La crisi energètica i la guerra a Ucraïna, protagonistes de l’edició de Fruit Logistica / À Punt NTC

Cinquanta empreses valencianes tornen a l'aparador més gran de fruita i verdura fresca del món, Fruit Logistica. La pandèmia ha provocat una parada de dos anys i ara la fira de Berlín ha tornat, i la crisi energètica i la guerra a Ucraïna posen a prova al sector. 

Vora 90 països hi tenen representació, però enguany hi ha menys participants que fa dos anys i es busquen mercats alternatius al rus. El president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha assistit a la inauguració de la fira, ja ha anunciat un augment d’onze milions d’euros en l’ajuda a assegurances agràries per a compensar els costos energètics derivats de la guerra d’Ucraïna. 

Tal com constata Rafa Perucho, director del Consell Regulador del Caqui Ribera del Xúquer, Rússia era un mercat important, però encara mantenen altres principals com són Alemanya, França o el Regne Unit. 

El producte valencià arriba a Berlín amb la carta de presentació d'un producte de qualitat i de màxima seguretat per al consumidor. José Enrique Sanz, gerent d’IGP Cítrics Valencians, ha assegurat que la Indicació Geogràfica Protegida certifica una qualitat superior a la que demana la norma de comercialització de cítrics. 

La innovació és una altra de les apostes de les empreses valencianes per a consolidar el mercat europeu, sobretot l'alemany. Fins i tot les carabasses valencianes es reinventen a la recerca de nous mercats en aquesta fira.

El mercat europeu és fonamental per a les empreses valencianes, que l'any passat van augmentar un 13% les exportacions i continuen a bon ritme de vendes en el primer trimestre de l'any. Un sector que es va mantindre durant la pandèmia i que va demostrar ser fonamental en temps de crisi.

També et pot interessar

stats