Bones previsions per al turisme de creuers a pesar de la inflació

Al llarg de 2022 passaran per Alacant més de seixanta vaixells i 120.000 creueristes, una xifra rècord respecte al 2019

Turistes alemanys del creuer 'Mein Schiff 2' que va visitar Alacant i València el passat estiu
Turistes alemanys baixant d'un creuer / Reuters

Es calcula que l'impacte econòmic que tindrà enguany el turisme de creuers a Alacant superarà els onze milions d’euros. La ciutat ha rebut aquest matí la visita de l'MSC Orchestra, un creuer propietat de la gran operadora MSC que, amb una capacitat per a 3.500 viatgers, realitzarà diverses rutes pel Mediterrani durant l’estiu.

L’MSC Orchestra ha arribat a la ciutat a les 08:00 h i tornarà a eixir a les 17:00 h amb 140 creueristes a bord. S’estrena així Alacant com a port base d’aquest gran creuer, una situació que tornarà a repetir-se al llarg de l’any 2022.

Si tot va bé, la ciutat superarà els números de l’any 2022, ja que es calcula que hi passaran més de seixanta vaixells i 120.000 creueristes. “Repercuteix directament en l’hostaleria, el comerç de la ciutat i els hotels, per tant, estem realment contents i satisfets”, afirma Mari Carmen Sánchez, vicealcaldessa d’Alacant.

Per ara, la complicada conjuntura econòmica actual marcada per la inflació no ha marcat el turisme de creuers. Cada creuerista que inicia el seu viatge a Alacant gasta una mitjana de 200 euros, pràcticament el doble del que es deixen aquells que hi fan una escala d’unes hores o un dia, el que evidencia l’aportació econòmica que suposa el turisme de creuer per a la ciutat.

També et pot interessar

stats