Quant costa celebrar la primera comunió?

Vestits, fotografia, menús, regals… Fins a 9.000 euros poden invertir les famílies en tot el que envolta aquesta celebració religiosa

Anàlisi de les diferents despeses i preus de la celebració de la primera comunió / À Punt NTC

Abril és un mes per a ultimar tots els preparatius de la comunió. Prova de vestits, pentinats, sessions fotogràfiques i més: el pressupost d’aquesta època pot arribar a 9.000 euros, segons la Unió de Consumidors. Una cerimònia religiosa i una gran celebració social que pot suposar una gran inversió per a la família, i per això cal planificar el pressupost.

Vestit, reportatge fotogràfic, dinar, regals per als convidats... són els bàsics de les comunions. I altres despeses no tan evidents, com són la roba de la resta de la família, sinagües, sabates o perruqueria. El pressupost es dispara, els vestits poden anar de 300 a 1.000 euros. Hem preguntat a persones que preparen la comunió de les seues criatures i trobem persones que hi inverteixen de 3.000 a 6.000 euros.

El secretari de la Unió de persones consumidores de la Comunitat Valenciana, Vicent Inglada, recorda que s’ha de ser conscient del problema que pot suposar un endeutament per a les famílies si gasten en aquest dia els recursos que no tenen. 

Els xiquets i xiquetes que prenen la comunió per primera vegada tenen diverses motivacions: mentre que alguns esperen participar per primera vegada en l’eucaristia i altres troben en el vestit i la companyia dels convidats la raó del dia.

A pesar de la inflació, el sector no para. Ni les botigues de roba on han experimentat increment de preus d’un 15% respecte a l’any passat, segons propietaris. Ni als restaurants, amb menús de 65 a 100 euros, on s’ha de reservar en un any d’antelació.

Perquè al final en una comunió “pots invertir tant com en una boda”, com conta una dona que organitza per a la filla.

També et pot interessar

stats