Celebrar la comunió a la Comunitat Valenciana suposa una despesa de més de 9.000 euros

La Unió de Consumidors fa una estimació i destaca que el vestit i el banquet és el major gasto.

El vestit de xiqueta costa al voltant de 495 euros de mitjana | EP
El vestit de xiqueta costa al voltant de 495 euros de mitjana | EP

La celebració de la primera comunió pot suposar a les famílies una despesa que supera els 9.000 euros, entre roba, complements i convit, segons un estudi de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana.

El vestit de xiqueta costa al voltant de 495 euros de mitjana, encara que depén de la qualitat de la tela, el treball que porte, si és de dissenyador o no, per la qual cosa es poden trobar vestits de comunió des de 195 fins als 1.175 euros. Una altra opció és el lloguer del vestit de comunió, amb un preu al voltant dels 60 euros.

A més, el vestit de la cerimònia de la xiqueta necessita una sèrie de complements com una diadema, flors, llaç, que suposen una inversió de 18 a 65,90 euros. Si s'usa cancan i guants, sumaran de mitjana uns 49 euros. Així mateix, cal tindre en compte que cal adquirir les sabates, muda, és a dir, 64,90 euros més de mitjana.

En principi, la roba dels xiquets és menys costosa i varia des del vestit de mariner, que costa una 240 euros de mitjana, fins al d'almirall, que puja als 350 euros. Com ocorre amb les xiquetes, cal afegir el cost de les sabates, muda i calcetins.

Una vegada equipats, cal tindre en compte els complements com a rellotge, polsera, cadena, creu, etc. El desemborsament econòmic destinat a aquesta partida és molt ampli, ja que dependrà si s'opta per bijuteria o joieria. Com a dada orientativa, els complements poden costar entre 245 i 1.300 euros.

Serveis addicionals d'animació i reportatge fotogràfic 

El banquet és la partida més cara en una comunió. La mitjana de convidats al banquet és de 65 persones i el gasto de 3.575 euros de mitjana. El preu del menú varia entre 35 i 85 euros i habitualment es contracta un servei addicional d'animació per als xiquets.

També cal tindre en compte el reportatge fotogràfic. És habitual que la mateixa església encarregue a un fotògraf que faça un reportatge a tots els xiquets que aquell dia hi celebren la comunió en ella, i que després es dividisquen les despeses entre tots i cada família encarregue tantes còpies com desitge.

També et pot interessar

stats