La Costa Blanca lidera l’ocupació en càmpings a l’abril

Les pernoctacions a Espanya en allotjaments de turisme rural, apartaments i càmpings creixen un 11,9%, amb 8,8 milions a l’abril.

La Costa Blanca és la zona turística espanyola que aconsegueix la major ocupació en càmpings a l'abril, amb el 68%
La Costa Blanca és la zona turística espanyola que aconsegueix la major ocupació en càmpings a l'abril, amb el 68% / Arxiu

La Costa Blanca és la zona turística espanyola que aconsegueix la major ocupació en càmpings, amb el 68% de les parcel·les oferides. Els punts turístics amb més pernoctacions en aquest tipus d’allotjaments són Benidorm, Mont-roig del Camp i Tarragona.

Les pernoctacions fetes a Espanya en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmpings i allotjaments de turisme rural) han aconseguit 8,8 milions a l’abril, coincidint amb la celebració de la Setmana Santa. Suposa un augment de l’11,9% comparat amb el mateix mes de 2018, segons les dades difoses per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Quant als apartaments turístics, les pernoctacions han crescut un 3,7% a l’abril, fonamentalment per l’augment de les dels residents, amb un repunt del 23,8% per la Setmana Santa. A la Comunitat Valenciana hi ha hagut un total de 679.352 pernoctacions en apartaments, 234.012 de turisme nacional i 445.340 de turistes estrangers. L’estada mitjana està vora les cinc nits.

Puja el turisme rural

D’altra banda, en el conjunt d’Espanya les pernoctacions en allotjaments de turisme rural ha crescut un 24,3% a l’abril. Els allotjaments rurals de la Comunitat Valenciana han sigut l’opció per a 18.903 persones a l’abril, principalment viatgers espanyols (17.105), i han tingut una ocupació del 15,42%.

Les pernoctacions en càmpings han pujat un 24,5% a l’abril respecte al mateix mes de 2018, mentre que en albergs l’augment és del 14,8%.

També et pot interessar

stats