Les Corts validaran aquesta setmana el decret llei sobre els fons europeus per la Covid

Carlos Mazón, president de la Diputació d’Alacant, assistirà aquest dilluns a la comissió de governació que treballa en la futura llei del Fons de Cooperació Municipal

Imatge d'arxiu d'una empresa taulellera
Imatge d'arxiu d'una empresa taulellera / À Punt NTC
17 de maig 2021 - 06:30

El ple de les Corts votarà aquest dimecres la convalidació del decret llei de mesures urgents que està destinat a agilitzar l'arribada i execució de fons europeus per a la recuperació de la crisi econòmica generada per la pandèmia, mitjançant la tramitació expressa dels projectes i inversions. La Comunitat Valenciana ja té adjudicats 262 milions del Fons Europeu de Recuperació i Resiliència per al 2021. 

Futura llei del Fons de Cooperació Municipal

L'activitat parlamentària començarà aquest dilluns amb la reunió de la comissió de governació, que treballa en la preparació de la futura llei del Fons de Cooperació Municipal i que es troba en la fase de participació ciutadana. A la sessió assistiran, entre altres, els presidents de les tres diputacions provincials: Carlos Mazón, Toni Gaspar i José Martí.

Comissió d'estudi sobre l'assetjament escolar

Aquest dimarts es constituirà una comissió de recerca -proposada per Unides Podem i aprovada per unanimitat al febrer del 2020-  referida al deute públic de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'analitzar els efectes de l'infrafinançament en aquest deute, el cost i les conseqüències de la corrupció en ella, així com la seua interrelació amb les polítiques d'austeritat.

Durant la jornada de dimarts es constituirà una comissió d'estudi sobre l'assetjament escolar que tindrà com a objectiu impulsar polítiques concretes per a la prevenció i l'actuació contra la violència entre iguals en l'àmbit escolar i en la infància, i que es va aprovar per unanimitat, a proposta de Compromís, el mes de març del 2020.

Presa de possessió del nou diputat popular Javier Zamora

El ple d’aquest dimecres començarà amb la presa de possessió d'un nou diputat, el popular Javier Zamora, que cobreix la vacant deixada per Isabel Bonig després d'haver formalitzat la seua renúncia a l'escó. Durant aquesta jornada també es votarà la vicepresidència executiva de l'Agència Valenciana de la Innovació.

A continuació, es debatrà el decret llei pel qual s'aproven una sèrie de normes sobre mesures urgents per a l'execució del Pla de Recuperació Europeu. D’aquest manera, la Generalitat disposarà d'instruments adequats per a maximitzar els recursos europeus i captar-ne el volum més gran. Segons aquest decret llei, els terminis previstos de tramitació es reduiran a la meitat, tret dels relatius a la presentació de sol·licituds i recursos per a garantir en tot moment la seguretat jurídica.

En el ple del dimecres està previst debatre les propostes dels grups relacionades amb el turisme, el transvasament Tajo-Segura o les concessions sanitàries. El PP defensarà que es cree una comissió de recerca sobre irregularitats en la Consellera d'Igualtat en casos d'abusos sexuals en centres de menors.

Dijous hi haurà sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig. Serà la primera després de la renúncia de Bonig com a síndica i diputada del Grup Popular.

També et pot interessar

stats