Correus desmenteix les acusacions sindicals i garanteix la qualitat del servei

L'empresa es troba immersa en un procés de transformació del seu model de negoci, "sense privatització ni acomiadaments" per a generar "més ingressos"

Oficina de Correus d'Alacant en una imatge d'arxiu
Oficina de Correus d'Alacant en una imatge d'arxiu / José Manuel de Lago Panadero (Correus)

Correus no està tancant cap oficina ni centre de distribució. Així ha contestat l'empresa als representants d'UGT i CCOO de València que es van tancar divendres per a denunciar que s'està desmantellant el servei postal i que la gestió ha portat a una situació de precarietat els treballadors.

Aquest tancament s'emmarca en les mobilitzacions que els sindicats majoritaris estan duent a terme sota el lema "Salvem Correus" i que culminarà amb la convocatòria de vaga general el pròxim 1, 2 i 3 de juny.

Segons ha explicat l'empresa, l'adequació de l'estructura de distribució per a ser més eficients, sense minva de la qualitat, "és una obligació com a operador públic i no produeix cap desmantellament ni afebliment del servei de Correus a Espanya".

De fet, segons indiquen, la companyia continua avançant en la digitalització dels 2.295 punts d'atenció al públic de què disposa en zones rurals. 

No existeix cap pla de privatització de Correus

Correus és una empresa 100% pública, propietat de l'Estat a través de la seua pertinença a SEPI. "I ho continuarà sent, no existeix cap pla de privatització de la companyia", asseguren.

A més, assenyalen que Correus no està realitzant acomiadaments ni destruint ocupació i, al contrari, treballa per l'ocupació estable i de qualitat.

Durant el període 2018-2021 s'han convocat 13.297 places per a personal laboral indefinit, de les quals 7.730 persones s'han incorporat a l'organització i ja està en marxa la convocatòria dels 5.377 llocs restants.

Durant el període 2020-2021, un total de 5.521 persones han obtingut una destinació més concorde a les seues necessitats a través del concurs de trasllats.

Acord sobre pla estratègic

L'empresa també posa en relleu que Correus va obrir un procés de diàleg sobre el nou pla estratègic que ha donat com a fruit la signatura d'una declaració, al costat dels sindicats CSIF, Sindicato Libre i CIG, sobre les principals línies d'actuació fins al 2024.

Correus es troba immersa en un procés de transformació del seu model de negoci, "sense privatització ni acomiadaments". L'objectiu és generar els ingressos que "revertisquen una situació de pèrdues" d'enviaments postals agreujada per la situació de la pandèmia.

Aquest procés de transformació gira entorn de tres eixos: la diversificació de serveis, la internacionalització i una millora de l'eficiència. Tot això mantenint la qualitat del servei a la ciutadania.

Per tant, diuen que "és completament fals que Correus es fragmente". Es tracta d'una reorganització interna que no afectarà la unitat de la companyia.

També et pot interessar

stats