UGT i CCOO es tanquen en l'edifici de Correus de València per a denunciar el desmantellament del servei

Asseguren que 10.000 professionals, el 20% de la plantilla, treballen en aquests moments a temps parcial 

Representants d'UGT i CC OO de València s'han tancat en la seu de Correus de València
Representants d'UGT i CCOO de València s'han tancat en la seu de Correus de València / UGT i CCOO

Representants d'UGT i CCOO de València s'han tancat aquest divendres al matí a la que era la seu central de Correus de València fins fa un mes, abans que es venguera a la Generalitat. Denuncien que està desmantellant-se el servei postal i que la gestió d'esta empresa pública ha portat a una situació de precarietat els treballadors i les treballadores.

Aquest tancament s'emmarca en les mobilitzacions que els sindicats majoritaris estan duent a terme sota el lema “Salvem Correus” i que culminarà amb la convocatòria de vaga general el pròxim 1, 2 i 3 de juny.

Els sindicats denuncien una política d'abandó del servei públic postal i de Correus que ha provocat “l'enfonsament” de la càrrega de treball i ha portat a una situació “insostenible econòmicament” amb unes pèrdues de vora 600 milions d'euros des de 2019. Aquesta “política de desmantellament”, han assegurat, té com a conseqüència directa la implantació d'un model d'ocupació temporal, amb altes taxes de precarietat laboral en un plantilla amb més de 10.000 llocs a temps parcial, més del 20% del total de la plantilla. 

CCOO i UGT exigeixen al Govern d'Espanya un replantejament sobre el futur de l'operador postal, des d'un model de servei públic de qualitat per a la ciutadania del país.

També et pot interessar

stats