El consum de peix baixa un 14,5% tot i no ser un dels productes que més s’han encarit

Els pescaters asseguren que estan venent sèpia i calamar un 40% més barata que a l'estiu

Imatge dels preus del peix al mercat del Cabanyal, València / À Punt NTC

Baixa el consum de peix encara que no és un dels productes que més ha pujat en la cistella de la compra durant els últims mesos. Flor, una pescatera del mercat del Cabanyal, ho remarca. “Estem venent sèpia i calamar molt més barat que a l'estiu. No et dic la meitat, però un 40% menys sí”.

El consum ha baixat concretament un 14,5%, una caiguda superior a la registrada per la carn, que sols ha reduït les vendes un 12,7%, o el pa un 7,4%. Els motius principals són el menjar ràpid o la falta de temps per a cuinar, segons ens comenten els pescaters del mercat del Cabanyal, que remarquen que el preu no ha canviat molt respecte als anys de pandèmia.

Els pescaters reclamen una reducció de l'IVA com a solució. I recorden que el peix és imprescindible en la dieta mediterrània.

També et pot interessar