El consum intern i el turisme nacional impulsaran el PIB valencià un 6,7% el 2021

Un informe preveu que el creixement de l'economia autonòmica estarà entre els més alts de tot Espanya

Una persona al supermercat.
Una persona al supermercat¡, en una imatge d'arxiu

Les distintes previsions macroeconòmiques a la Comunitat Valenciana coincideixen a mostrar una creixent vitalitat econòmica. Si aquest matí el Consell apuntava que la campanya turística d'aquest estiu anava a ser millor del previst, l'últim informe del BBVA Research assenyala un fort creixement del PIB valencià. Aquest creixement és previsible gràcies a dos factors: el consum intern i el turisme nacional. L'anàlisi ofereix algunes previsions autonòmiques per a enguany i l'any pròxim i que, en el cas valencià, estima una millora del 6,7%.

La Comunitat Valenciana se situaria entre les cinc autonomies on es preveu un major creixement econòmic enguany, segons el mencionat estudi. Les dues primeres, Balears i Canàries, lideren aquesta llista arrossegades pel pes del turisme exterior, mentre que en el cas valencià o andalús al visitant nacional s'uneix la vitalitat del consum domèstic.

En altres, com Castella-la Manxa (5,9%) o Extremadura, a la demanda interna se suma la inversió, l'activitat industrial i les exportacions. El BBVA estima que l'economia espanyola creixerà enguany un 6,5%, un punt per damunt de la previsió inicial. Aquesta revisió a l'alça, que realitza un altre estudi recent del servei d'estudis del BBVA, millora també la previsió de millora del PIB per a la Comunitat Valenciana en 0,8 punts.

També et pot interessar

stats