El Consell preveu una campanya turística millor del que s'esperava, i que superarà el 2019 en alguns segments

El president de la Generalitat, Ximo Puig, anuncia 12.500 nous bons turístics a partir del 15 de setembre

Puig, aquest matí durant la reunió amb els responsables turístics del Consell
Puig, aquest matí durant la reunió amb els responsables turístics del Consell / GVA
23 d'agost 2021 - 13:40

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que la campanya turística avança millor que el que es preveia inicialment i fins i tot en alguns segments s'apropa a les dades de 2019, abans de la pandèmia. "Aproximar-se i en alguns segments anar superant el que va significar el 2019 és una gran notícia per a l'economia valenciana", ha remarcat el president en una primera valoració d'aquesta temporada d'estiu, la segona afectada pel coronavirus.

Ximo Puig ha recordat que el turisme és un factor fonamental per a la recuperació de l'economia valenciana. I en aquest context ha anunciat una segona edició dels bons turístics, que ja han beneficiat 75.000 valencians i valencianes, i als quals el Consell donarà continuïtat. El president, que s'ha reunit aquest dilluns al Palau de la Generalitat amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i amb el director general de Turisme, Herick Campos, ha anunciat 12.500 bons turístics més a partir del 15 de setembre. "Del que es tracta fonamentalment, és de consolidar la recuperació de la Comunitat Valenciana", ha resumit. El Consell ha previst cinc milions d'euros per a aquesta iniciativa.

D'altra banda, els hotels han explicat aquest dimarts que comencen a registrar dades positives d'ocupació. La patronal Hosbec ha defensat que "les bones dades d'ocupació turística en la Comunitat tenen un component qualitatiu important basat en criteris de seguretat i confiança". La patronal del sector ha remarcat la 'incidència "quasi inexistent" als establiments turístics.

També et pot interessar

stats