Hui comença el bo turístic: claus per a gaudir-lo

L'import de les ajudes serà del 70% dels serveis turístics fins a un màxim de 600 euros.

Hui comença el bo turístic: claus per a gaudir-lo
Hui comença el bo turístic: claus per a gaudir-lo

Aquest dilluns comença el programa Bo de Viatge Comunitat Valenciana que va aprovar el ple del Consell divendres passat. Aquest programa vol incentivar la demanda de serveis turístics interns en temporada baixa i pal·liar així les conseqüències econòmiques i socials generades per la Covid-19 sobre el sector turístic valencià i prolongar l'activitat i l'ocupació.

En el decret es recullen els criteris d'inscripció, els requisits i adhesió dels allotjaments i agències de viatge, els requisits dels serveis turístics objecte de l'ajuda, així com les sol·licituds d'ajuda i la dotació pressupostària.

En quines dates es pot utilitzar el bo?

Els períodes amb menor demanda turística en què és vàlid el bo turístic són: del 20 d'octubre al 31 de desembre de 2020, de l'1 de gener al 24 de març de 2021, i del 13 d'octubre al 31 de desembre de 2021. Per al primer període, les sol·licituds d'ajuda podran presentar-se ja des del dimarts que ve, 20 d'octubre, a partir del migdia.

Quin és l'import?

L'import de les ajudes serà del 70% dels serveis turístics objecte de l'ajuda, IVA inclòs, fins a un màxim de 600 euros per ajuda concedida.

Qui són els requisits?

Es podran beneficiar d'aquestes ajudes les persones físiques que, sent majors d'edat, estiguen empadronades en un municipi de la Comunitat Valenciana i s'inscriguen en el programa. Cada persona física únicament podrà sol·licitar una ajuda per cadascun dels períodes recollits. Caldrà contractar un mínim de dues nits.

On s'ha de fer la inscripció?

De dues maneres. Els beneficiaris podran inscriure's en el programa directament de manera telemàtica i a través de l'eina desenvolupada per Turisme Comunitat Valenciana al web https://bonoviatgecv.gva.es/, o bé a través dels allotjaments turístics o agències de viatges adherits al programa. S'obtindrà un codi que servirà per a fer la reserva de les vacances o l'escapada en un màxim de set dies. La inscripció no és la sol·licitud d'ajuda; per a demanar-la haurà de formalitzar-se una reserva als establiments d'allotjament turístic o agències de viatges adherits en el termini de set dies naturals i, si no es formalitza la reserva en el termini assenyalat, s'anul·larà la inscripció.

Quin és el pressupost?

Dels 14,3 milions d'ajudes del programa, 4,3 milions corresponen a l'exercici de 2020 i la resta seran de cinc milions per a cadascun dels altres dos períodes de 2021, condicionats a l'existència de crèdit adequat i suficient en la llei de pressupostos de la Generalitat.

També et pot interessar

stats