Consum guanya 67,9 milions el 2021, un 3,6 % més que l'any passat

La plantilla creix un 5 % en un exercici marcat per la caiguda de la facturació del sector de la distribució alimentària

Consum guanya 67,9 milions el 2021, un 3,6?% més que l'any passat / À Punt NTC

La cooperativa de supermercats Consum fa balanç, de nou, d'un bon any. El 2021 els beneficis de la cadena valenciana s'han elevat un 3,6 %, 67,9 milions d'euros més que en l'exercici anterior. La facturació també creix respecte al 2020, però menys, i se situa enguany en 3.379 milions, un 1,6 % més. La plantilla, per la seua banda, suma 826 llocs, fins a superar els 18.200 treballadors i treballadores, un increment de quasi el 5 %. 

Són les xifres que ha donat a conéixer aquest dijous el director general de Consum, Juan Luis Durich, que ha presentat els resultats econòmics de la cooperativa en l'últim any. En aquesta roda de premsa ha destacat el valor de mantindre a l'alça la quota de venda en un exercici en què la facturació del sector de la distribució alimentària en conjunt s'ha reduït un 2,5%. De fet, la previsió de la cadena era perdre almenys un 1 %. 

Segons ha explicat, Consum ha obert 54 botigues enguany i centrarà els objectius dels pròxims anys a expandir-se a Andalusia i Catalunya, on ja ha comprat terrenys per a construir una plataforma de distribució a Montcada i Reixac (Barcelona). 

També ha anunciat un acord amb Endesa per a instal·lar un hort solar en exclusiva que subministre el 60% de les necessitats elèctriques de la cadena a un preu acordat.

També et pot interessar

stats