El Consell de Ministres autoritza el rescat d'Air Nostrum per 111 milions d'euros

El govern espanyol assegura que és una decisió adoptada després d'un "rigorós" procés d'anàlisi de la situació econòmica

Imatge d'arxiu d'un avió d'Air Nostrum
Imatge d'arxiu d'un avió d'Air Nostrum / Europa Press

El Consell de Ministres ha autoritzat el rescat d'Air Nostrum per un import de 111 milions d'euros, que es canalitzarà íntegrament a través d'un préstec participatiu.

El rescat de l'aerolínia franquiciada d'Ibèria per a vols regionals va passar la setmana anterior a la "fase final" i estava a l'espera d'aprovar-lo el consell gestor de la Societat Estatal de Participacions (SEPI).

L'autorització recollida en les referències del Consell publicades aquest dimarts es produeix després que el Consell Gestor del Fons de Suport a la Solvència d'Empreses Estratègiques ha aprovat l’operació.

El govern espanyol assegura que és una decisió adoptada després d'un "exhaustiu i rigorós" procés d'anàlisi de la situació econòmica i jurídica de l’empresa, de l'impacte que ha patit pel covid-19, del pla de viabilitat que ha presentat i les seues societats dependents, així com de les perspectives d'evolució i de les garanties aportades per a assegurar la devolució del suport financer públic temporal que rebrà.

Les ajudes procedeixen del citat Fons de Suport a la Solvència, una eina que busca protegir l'activitat econòmica i l'ocupació en les empreses espanyoles mentre dure l'impacte de la pandèmia. És un dels instruments de suport a l'economia que l’executiu espanyol va posar en marxa, amb una dotació que arriba a 10.000 milions d'euros.

L'aerolínia va quedar constituïda el 1994, amb l'objectiu de posar en marxa el primer projecte d'aviació regional privat d'Espanya. És líder en el transport aeri regional a Espanya i una de les cinc empreses més importants de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats