El Consell inverteix 5,2 milions en investigació científica contra la Covid-19

107 projectes innovadors presenten propostes encaminades a reduir els efectes negatius de la pandèmia

Una sanitària prepara la vacuna contra la Covid-19 d'AstraZeneca
Una sanitària prepara la vacuna contra la Covid-19 d'AstraZeneca / Reuters

La Generalitat Valenciana ha concedit 1,2 milions d'euros addicionals en subvencions per a projectes d'investigació científica contra la Covid-19. Aquesta mesura extraordinària està destinada a afrontar l'efecte de la pandèmia. Amb aquesta aportació, els fons totals dedicats a aquest camp ascendeixen a un total de 5,2 milions d'euros.

El Consell ha anunciat que s'han presentat 107 projectes innovadors per optar a les ajudes. Les propostes d'investigació treballen en àrees del coneixement com la medicina, la psicologia, la química, les ciències socials o la biologia i més, totes encaminades a reduir els efectes negatius de la pandèmia en els àmbits social, econòmic i sanitari.

Els projectes se centren tant a aportar solucions mèdiques en el tractament de les malalties derivades de la infecció per coronavirus, com en l'estudi de les conseqüències psicològiques del confinament i de la pandèmia en diversos col·lectius, o en les solucions de control per a evitar la propagació del virus.

El finançament s'extraurà dels fons procedents de donacions contra la Covid que la Generalitat Valenciana va rebre de ciutadans anònims, empreses i col·lectius radicats majoritàriament en el nostre territori. Les quantitats donades oscil·len entre els 12,5 i els 500.000 euros.

El següent pas és avaluar les propostes presentades científicament i estratègicament. La tasca recau en un comité d'especialistes externs a través de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva (AVAP).

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i la consellera d'Innovació, Carolina Pascual, han coincidit en l'aposta de la Generalitat per la ciència i investigació per a lluitar contra la pandèmia i els efectes que aquesta ha produït en la societat.

També et pot interessar

stats