El Consell amplia una setmana el termini per a demanar l'ajuda de 300 euros per a persones autònomes

La Generalitat ha rebut més de 600.000 peticions de cita prèvia per a sol·licitar aquesta quantitat amb la qual es pretén mitigar l'encariment dels combustibles

La prestació extraordinària per a treballadors autònoms per cessament d'activitat es prorroga fins al 30 de setembre
Un comerç, en arxiu / À Punt NTC

El Consell amplia una setmana el termini per a demanar l'ajuda de 300 euros destinada a pal·liar l'increment dels costos energètics derivats de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia. El termini acabava inicialment aquest divendres, però el Consell donarà cinc dies hàbils més per a poder formalitzar la sol·licitud, segons ha informat la Conselleria d'Hisenda en un comunicat. Hisenda també ha anunciat l'ampliació, a tots els sectors econòmics.

La Generalitat ha assegurat que en els quatre dies des que es va obrir el període de peticions (15 de juliol) ha rebut quasi 60.000 sol·licituds de cita prèvia “cosa que revela l'acceptació que ha tingut la mesura entre les persones autònomes”. “Volem arribar al nombre més gran possible de beneficiaris i beneficiàries. Som conscients que el col·lectiu de persones autònomes ho està passant malament. Vam estar al seu costat per a ajudar-los a fer front a la crisi derivada de la covid-19 i ho estarem ara ajudant-los a fer front a les conseqüències de la guerra d'Ucraïna”, ha explicat el conseller d'Hisenda, Arcadi España.

Qui les pot sol·licitar?

Les ajudes directes per a persones autònomes de 300 euros s'abonaran en un únic pagament a aquelles persones físiques que tinguen el seu domicili fiscal a la Comunitat Valenciana, que acrediten mitjançant una declaració responsable que s'han vist afectades econòmicament per l'increment dels costos energètics en un import igual o superior a 300 euros, que estiguen donades d'alta en el Règim Especial d'Autònoms des d'abans del 24 de febrer del 2022, inclòs aquest dia, i que hagen continuat donades d'alta fins a la data de publicació de la convocatòria en el DOGV.

Les sol·licituds es presentaran de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat a través del procediment "Sol·licitud d'ajuda de suport a les i els treballadors autònoms, inscrits com a tals en el Règim Especial d'Autònoms, que desenvolupen l'activitat en els subsectors que s'han vist especialment afectats per l'increment dels costos energètics derivats de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia. Pla Reactiva".

Totes les persones interessades tindran a la seua disposició en la pàgina web de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic la informació sobre la convocatòria, els documents requerits i un accés directe a la seu electrònica per a formular la sol·licitud.

També et pot interessar

stats