Conhostur sol·licita a la Generalitat una reunió “urgent” per a abordar la reobertura de bars i restaurants

Protesta del sector a València, que reclama ampliar les ajudes amb 500 milions d'euros i reobrir els locals.

Manifestació dels restauradors davant del Palau de la Generalitat, aquest dijous
Manifestació dels restauradors davant del Palau de la Generalitat, aquest dijous / À Punt NTC

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) ha remés una carta al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual sol·licita una reunió amb caràcter “urgent” per a saber quin serà l'abast de les mesures que s'adoptaran davant la possibilitat que s'amplie el tancament del sector més enllà del 15 de febrer. La patronal, que aplega les federacions de Castelló, València i Alacant, ha advertit que “el sector es troba en una situació d'extrema gravetat”.

Davant la incertesa que existeix en aquests moments, Conhostur reclama al cap del Consell que, després de quasi un any de restriccions, pose en marxa una taula de treball per a mantindre oberta la interlocució i poder participar de manera activa en la reobertura de l'activitat empresarial. L’organització autonòmica adverteix que es tracta d'un escenari “crític” tant per als propietaris de les empreses de restauració, que en molts casos ja no podran obrir els negocis, com per als milers de llocs de treball directes i indirectes que depenen d'aquest sector.

“Quan pràcticament es compleix un mes del tancament, no ha arribat cap ajuda real dirigida al sector. Al marge de la propaganda política, l'única veritat és que ningú ha cobrat res per a compensar el tancament”, asseguren des de Conhostur. Per això insisteixen en la necessitat d'ampliar les dotacions pressupostàries i reclamen veure els informes tècnics que justifiquen la decisió de prorrogar el tancament. Asseguren que no se'ls n’ha enviat cap que demostre que bars i restaurants siguen el principal focus de contagi.

Protesta del sector de la restauració a València

Més d'un centenar de restauradors s'han manifestat aquest dijous davant el Palau de la Generalitat per a demanar la reobertura dels negocis i l'ampliació de les ajudes del pla Resistir amb una nova actuació que injecte 500 milions per a un sector que, denuncien, arrossega 11 mesos de restriccions i tancaments. En aquesta protesta, organitzada per la Coordinadora Empresarial de l'Oci i l'Hostaleria, el president, Lalo Díez, ha destacat que no es plantegen obrir sense miraments, sinó que seguiran “el calendari de protestes”.

A més, ha afegit que 250 empresaris ja han interposat demandes patrimonials per a reivindicar que, si tanquen les seues empreses, els han de compensar. Segons la Coordinadora, vistes les dades del Ministeri de Sanitat, “només el 2% dels contagis ve pel sector de la restauració”, per la qual cosa ha conclòs que aquest sector “no és el culpable”.

El PP d'Alacant demana reobrir terrasses

El PP provincial d'Alacant ha instat el Consell a reobrir les terrasses amb un aforament limitat i a ampliar l'horari comercial fins a les 20:00 hores a partir del 16 de febrer amb la finalitat d'evitar “la ruïna de milers de famílies”. Per als populars, el Consell ha d'escoltar “d’una vegada” la veu dels restauradors i el comerç mitjançant la flexibilització de les restriccions en un procés de desescalada per municipis atenent criteris sanitaris.

Els bars de Castella-la Manxa obriran amb una app per a rastreig de clients

Els bars i restaurants de Castella-la Manxa hauran de comptar amb una aplicació d’oci responsable per a registrar els clients, que s'hauran de descarregar el codi QR a fi d'estar registrats perquè, en cas que hi haguera un brot de coronavirus, es facilite el rastreig. Així ho ha anunciat el conseller de Sanitat, Jesús Fernández Sanz, que, entre altres mesures, ha indicat que a partir de divendres es permet l'obertura dels establiments tancats des del 18 de gener, amb un aforament d'un terç, sense servei de barra a l'interior, les terrasses al 50% i mantenint la distància de seguretat.

També et pot interessar

stats