Com afectaria el conflicte de Taiwan l’economia valenciana?

La Xina pot ser un dels països afectats, perquè és el principal proveïdor de la Comunitat Valenciana, que acapara el 16% de les importacions

Un bloqueig que pot tindre conseqüències sobre l'economia mundial / À Punt NTC

A Taiwan es fabriquen el 65% dels semiconductors que s'utilitzen en tot el món, el 90%, en el cas dels nanoxips, necessaris per a fabricar qualsevol tecnologia o dispositiu electrònic. Un bloqueig, que encara que dure pocs dies, pot tindre conseqüències. 

“Si la Xina amb les seues maniobres militars bloqueja Taiwan, generarà un nou coll de botella dins la cadena de subministrament”, explica Felip Sánchez, professor de finances de l’EDEM. “No crec que ningú s'atrevisca a traure res per mar ara mateix”.

Els colls de botella provocats per la pandèmia han suposat la paralització temporal de centenars d'empreses que necessiten semiconductors, com la planta de Ford a Almussafes, que ha patit diverses parades de producció. 

La tensió creixent provoca incertesa. “És una zona geoestratègia fonamental per a tota la importació de productes del sud-est asiàtic”, assegura Vicente Mompó, director internacional de la Cambra de Comerç de València. “No és una bona notícia en principi, però per ara no hi ha hagut conseqüències”.

Tot dependrà del nivell d'escalada del conflicte, perquè hi ha molt en joc. I la Xina pot ser un dels països afectats, perquè és el principal proveïdor de la Comunitat Valenciana, que acapara el 16% de les importacions.

També et pot interessar

stats