Condemnen a 25 anys de presó Sam Bankman-Fried, cofundador de la plataforma de criptomonedes FTX

Haurà de reembossar més d'11.000 milions de dòlars per càrrecs relacionats amb frau 

Imatge de Sam Bankman-Fried, cofundador d'FTX, a l'eixida dels jutjats a Nova York
Imatge de Sam Bankman-Fried, cofundador d'FTX, a l'eixida dels jutjats a Nova York / Amanda Perobelli (Reuters)

El cofundador de la plataforma d’intercanvi de criptomonedes FTX, Sam Bankman-Fried, ha sigut condemnat aquest dijous a Nova York a 25 anys de presó federal i a reembossar més d'11.000 milions de dòlars per càrrecs relacionats amb frau i blanqueig de diners.

El jove, de 32 anys, ha admés que va prendre "una sèrie de males decisions" com a director executiu d’FTX. Milions de persones s'han vist afectades pel pla de frau i la consegüent fallida tant d’aquesta plataforma com d'altres empreses fundades per Bankman-Fried. Es calcula que les pèrdues individuals superen els 550 milions de dòlars. 

FTX ha afirmat que espera liquidar i reembossar als clients "íntegrament". La plataforma va arribar a estar valorada en 32.000 milions de dòlars, però es va afonar al novembre de 2022 després que molts usuaris s'afanyaren a retirar els seus fons enmig d'informacions que posaven en dubte la solvència de la companyia.

En només un any, Sam Bankman-Fried ha passat de posar en les portades dels mitjans estatunidencs com a "xiquet prodigi" del món de les criptomonedes a eixir emmanillat en els noticiaris.

També et pot interessar

stats