La Comunitat Valenciana és la tercera destinació favorita dels turistes nacionals per a allotjar-se en hotels

Per comunitats autònomes, Andalusia, Catalunya i la Comunitat Valenciana encapçalen la llista de destinacions preferides pels viatgers espanyols

BENIDORM, LA MARINA BAIXA BALTASAR BUENO
Benidorm, una de les principals destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, en una imatge d'arxiu / À Punt

La Comunitat Valenciana va ser al juny la tercera destinació dels turistes nacionals pel que fa a les pernoctacions hoteleres, amb el 12,6% del total; només per darrere d'Andalusia (21,6%) i Catalunya (15,7%).

Les pernoctacions hoteleres a tot Espanya van augmentar un 13,5% en la primera meitat de l'any en comparació amb el mateix període de 2022 i van aconseguir un màxim històric de vora 150 milions d'estades, 270.000 més que entre gener i juny de 2019. Són dades que ha publicat aquest dilluns l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Els preus dels hotels espanyols van pujar un 8% en taxa interanual al juny. És l'augment més baix des de desembre de 2022: els hotels van ingressar 80,5 euros de mitjana al dia per cada habitació disponible (la xifra més elevada de la sèrie en un mes de juny).

Aquest primer semestre, a més, els preus dels hotels es van incrementar de mitjana un 9,8% en taxa interanual. Només al juny, va haver-hi un 3,3% més d'estades que en el mateix mes de l'any passat. Han sigut 36,2 milions de registres; això suposa quasi un milió menys que en el mateix mes de 2019.

D'aquestes estades, el 33% va correspondre a turistes espanyols (1,2% menys en taxa interanual) i la resta, a estrangers (5,6% més).

L'estada mitjana va descendir un 1,4% respecte a juny de 2022, fins a 3,2 pernoctacions per viatger.

Balears i Canàries, principals destinacions dels turistes estrangers

Pel que fa als viatgers no residents a l'estat espanyol, van ser els procedents del Regne Unit els qui es van mantindre com a primer mercat en nombre de pernoctacions, un fet que ocorre des de gener de l'any passat, i només al juny van copar el 30,2% del total. Els turistes alemanys en suposaren el 18,6%.

Quant a l'ocupació, els hotels espanyols van augmentar un 7,6% la plantilla en l'allotjament el mes passat, amb 281.190 persones ocupades. És la xifra més alta en un mes de juny des de l'inici de la sèrie, en 1999.

Per als turistes estrangers, la destinació favorita al juny van ser les illes Balears, amb vora un 34% del total de pernoctacions, seguit per Canàries (19%) i Catalunya (18,3%).

També et pot interessar

stats