La Comunitat Valenciana superarà per primera vegada els 9 milions de turistes estrangers

La despesa dels turistes que ens visiten s'ha incrementat i, per tant, els ingressos han crescut un 3%.

Els nou milions de turistes estrangers suposarien un increment del 5,2%
Els nou milions de turistes estrangers suposarien un increment del 5,2% / Arxiu (Europa Press)

La Comunitat Valenciana preveu superar enguany per primera vegada els nou milions de turistes estrangers, una xifra que suposaria un increment del 5,2%.

L’augment més acusat s’ha produït en turistes procedents d'Holanda i Itàlia. França, els països nòrdics o Alemanya també presenten resultats positius, mentre que el mercat anglés, primer emissor de turistes, ha caigut lleugerament, si bé ha augmentat la despesa dels seus visitants i la durada de la seua estada.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que la despesa dels turistes que visiten la Comunitat Valenciana s'ha incrementat i, per tant, els ingressos han crescut un 3%. Els 4,4 milions de visitants internacionals que hem rebut han deixat 4.300 milions d'euros. En aquest sentit, la rendibilitat ha augmentat un 8%.

Desestacionalització

Puig ha destacat que un dels principals objectius de la gestió turística és superar l’estacionalitat. El president ha subratllat que la Comunitat viu una "única temporada amb punts àlgids" i s'ha convertit en un territori "oberta tot l'any per a vacances".

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha precisat que els turistes que visiten la nostra terra puntuen amb una mitjana de 9,1 sobre 10 la qualitat de la seua experiència. D'igual manera, tres de cada quatre han visitat terres valencianes com a mínim dues vegades en els últims dos anys.

Així mateix, el president de la Generalitat ha anunciat que la Comunitat Valenciana acollirà el novembre que ve el congrés del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (Sicted), que aglutinarà més de cent destinacions turístiques de tot Espanya i congregarà 250 persones.

Accessibilitat

Un informe de l'Observatori d'Accessibilitat Universal del Turisme a Espanya de Fundació ONCE reflecteix que el sector valencià ha de millorar la seua accessibilitat perquè els turistes amb discapacitat gaudisquen plenament de tots els productes, béns i serveis.

Sobre aquest aspecte, Puig ha insistit: "Sempre hi ha qüestions que cal millorar, però si hi ha un element diferenciador en el canvi de la política turística de la Generalitat és que, des del primer dia, hi ha hagut programes intensos a favor de l'accessibilitat".

També et pot interessar

stats