La Comunitat Valenciana signa un acord de quatre anys amb la Baixa Saxònia per a millorar el sector del vehicle elèctric

La regió alemanya comparteix el projecte de construcció de la gigafactoria de cel·les de bateries desenvolupat per PowerCo, del Grup Volkswagen, a Sagunt

La Comunitat Valenciana i l'estat alemany de la Baixa Saxònia refermen la col.laboració al voltant de les gigafactories de bateries / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i el president de l'estat federal alemany de la Baixa Saxònia, Stephan Weil, han signat aquest dimarts a València un acord de col·laboració de quatre anys, ampliables a quatre més, en matèria de desenvolupament tecnològic i innovació; en matèria energètica i de mobilitat sostenible; i en formació professional.

L'acord és important per a la Comunitat Valenciana, perquè ofereix oportunitats per al sector del vehicle elèctric i la seua indústria auxiliar. Aquesta aliança també beneficia la regió alemanya, que comparteix el projecte de construcció de la gigafactoria de cel·les de bateries desenvolupat per PowerCo, del Grup Volkswagen, a Sagunt (Camp de Morvedre).

El memoràndum preveu aconseguir la neutralitat climàtica, un objectiu que la Unió Europea s'ha fixat per a 2050, per la qual cosa es cooperarà principalment en el desenvolupament tecnològic del sector de la mobilitat elèctrica. De la mateixa manera, promourà la investigació i la innovació conjuntes (especialment en l'emmagatzematge d'energia, les energies renovables, l'impuls de la tecnologia de l'hidrogen i els vehicles recarregables).

La formació professional, vinculada a PowerCo

El text també contempla millorar les relacions en matèria empresarial, científica, cultural, educativa, jurídica i turística, i fa menció expressa a la formació professional i les competències per a poder respondre als grans reptes tecnològics dels pròxims anys.

Mazón ha qualificat d'èxit el model dual alemany, que també s'està obrint pas en la Comunitat Valenciana i que s'implantarà en el Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP) Battery Campus de Sagunt, per a la formació dels treballadors de la futura gigafactoria. El president ha assenyalat la gran quantitat d'oportunitats que s'obrin per al sector del vehicle elèctric i la indústria auxiliar, ja que l'acord contempla intercanvi de talent, d'experiències, de mà d'obra, i la cooperació amb tota l'àrea industrial i productiva de la Baixa Saxònia.

Reunió amb PowerCo

Després de la signatura de l'acord, Carlos Mazón s'ha reunit, al costat de Stephan Weil, amb l'equip directiu de PowerCo, liderat per Thomas Dahlem. Durant la trobada s'ha abordat l'evolució i l'estat del projecte de la fàbrica de cel·les de bateries a Sagunt i els desafiaments plantejats en matèria d'ocupació i formació per la transformació del sector de l'automoció cap a l'electromobilitat.

Weil ha afirmat que la mobilitat està experimentant canvis amb l'enfocament posat en l'electrificació, la descarbonització i l'automatització, i les inversions de PowerCo a València tenen com a objectiu mantindre la competitivitat d'Espanya com a segon major fabricant d'automòbils a Europa.

En aquesta línia, ha apuntat que l'èxit de la col·laboració depén en gran manera de la disponibilitat i experiència dels treballadors qualificats. El director de Recursos Humans de PowerCo, Sebastian Krapoth, ha afirmat que la gigafàbrica generarà milers d'oportunitats d'ocupació directa i indirecta en el sector de fabricació de cel·les de bateria.

Per això, el Battery Campus, situat al costat de la fàbrica de cel·les, és crucial i l'objectiu és que es convertisca en "un referent i una valuosa oportunitat per a tota la indústria automotriu valenciana, i exercirà un paper significatiu en el creixement de l'ocupació juvenil a la regió", segons Krapoth.

També et pot interessar

stats