La Comunitat Valenciana registra el 2022 la xifra d'inversió estrangera més elevada de l'última dècada

Durant l'any passat, les companyies forànies van gastar 2.036 milions d'euros al territori autonòmic, un 135% més

Imatge d'una empresa industrial / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana ha registrat la xifra d'inversió estrangera més elevada de l'última dècada i ha experimentat un creixement del 135% respecte a l'any anterior. Els països que més han invertit són els Estats Units, el Regne Unit i França. 

La inversió estrangera a la Comunitat Valenciana ha superat els 2.036 milions d'euros, una xifra que seria molt més gran si es comptabilitzaren inversions, com per exemple la de la gigafactoria de Sagunt. Rafael Climent, conseller d’Economia, destaca el valor econòmic que suposarà Volkswagen per a la Comunitat Valenciana, “volem esperar-nos que acabe aquella gigafactoria i, si és el 2024 o el 2025, ja parlarem dels números estratosfèrics. Sols ella invertirà més de 3.000 milions”.

Vora 1.900 empreses estrangeres han triat la Comunitat Valenciana per a invertir i generen més de 120.000 llocs de treball, al voltant del 7% de la població ocupada. Des del sector estranger alaben les bones connexions dels ports i les infraestructures per a instal·lar companyies al territori.

Els sectors que inverteixen a la Comunitat Valenciana són tecnologia, automoció, farmacèutic i agroalimentari.

També et pot interessar

stats