La Comunitat Valenciana rebrà 20,6 milions de l’Estat amb càrrec al 0,7% de l’IRPF

Suposa un augment del 14% respecte a l’actual exercici, ja que s’ha tingut en compte el criteri de població.

Imatge d'arxiu de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra
Imatge d'arxiu de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra / Arxiu

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha celebrat que es tinga en compte el criteri de població per al repartiment de fons a càrrec del 0,7% de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), pel qual la Comunitat Valenciana rebrà de l’Estat 20,6 milions al 2021. Suposa un augment del 14% respecte de l’exercici actual, 2,56 milions més.

Oltra ha explicat que aquesta quantitat, procedent de la campanya anomenada “X Solidària”, finançarà programes d’interés social dirigits a l’atenció de la pobresa i l’exclusió social.

Així consta en la informació que ha traslladat el secretari d’estat de Drets Socials en una trobada amb les comunitats autònomes, en què també s’ha tractat la flexibilització dels criteris per a justificar subvencions per part de les entitats amb motiu de la dificultat de dur a terme alguns programes d’atenció social per la pandèmia.

El govern espanyol ha explicat que enguany tindrà 84 milions per a gestionar en programes d’atenció directa sobre la pobresa i l’exclusió social gràcies al que es queda de la recaptació del 0,7% de l’IRPF i el 0,7% de l’impost de societats.

El projecte d’ingrés mínim vital

En l’orde del dia de la reunió també s’ha tractat el projecte d’ingrés mínim vital, sobre el que Oltra ha exposat que si es vol aplicar com més prompte millor i al màxim nombre de persones, ha d’articular-se a través de les eines que ja disposen les comunitats autònomes, en el cas de la Comunitat Valenciana, la renda valenciana d’inclusió.

Segons ha explicat, l’objectiu d’aquesta prestació ha de ser que les famílies empobrides puguen dur a terme processos d’inclusió per a aconseguir un projecte de vida independent.

També et pot interessar

stats