La Comunitat Valenciana ocupa el 41,3% de les places hoteleres al gener

És la quarta destinació triada pels turistes nacionals i la cinquena dels estrangers.

La Comunitat Valenciana ocupa el 41,3% de les places hoteleres al gener
La Comunitat Valenciana ocupa el 41,3% de les places hoteleres al gener

La Comunitat Valenciana ha tingut una ocupació hotelera el mes de gener del 41,3%. Es tracta del cinqué millor registre per darrere de Canàries (70%), Madrid (52,4%) Ceuta (48,5%) i Catalunya (43,4%). En total, els hotels espanyols han registrat 15,9 milions de pernoctacions al gener, la qual cosa suposa un 2,9% més que en el mateix mes de 2019, segons les dades difoses per l'Institut Nacional d'Estadística.

La principal destinació triada pels viatgers estrangers és Canàries, amb un 49,5% del total de pernoctacions. La Comunitat Valenciana ocupa el cinqué lloc, amb el 6,7%. Per als viatgers nacionals, millora la seua posició i és la quarta destinació preferida, amb el 10,9% del total de les pernoctacions.

Amb l'avanç de gener, les pernoctacions en establiments hotelers a Espanya encadenen tres mesos d'augments interanuals. Aquest repunt és conseqüència de l'increment de les pernoctacions dels residents en un 3,5% i de l'avanç en un 2,6% de les realitzades pels estrangers.

La facturació mitjana diària per habitació ocupada ha sigut de 82 euros al gener, un 0,8% més respecte al mateix mes de 2019. La Comunitat Valenciana està per davall de la mitjana nacional, amb 60,06 euros, i un descens de l'1,73%.

També et pot interessar

stats