La Comunitat Valenciana lidera les reserves d'hotel amb una pujada del 47,6%

El 85,7% de les reserves processades la setmana passada corresponen a viatges de persones residents a Espanya

Mostrador d'un hotel
Mostrador d'un hotel

La Comunitat Valenciana (+47,6%), Castella i Lleó (+43,6%) i Astúries (+36,7%) han sigut les comunitats autònomes que van registrar un increment més alt de reserves d'hotel, segons les dades de la plataforma de transaccions electròniques entre empreses turístiques TravelgateX. Andalusia va ocupar el quart lloc, amb un creixement de les reserves del 30,4%, mentre que Galícia va ser cinquena amb un augment del 28,6%.

Així mateix, Andalusia, les Illes Canàries i les Illes Balears es mantenen com les comunitats autònomes amb més reserves d'hotel durant la setmana passada. En concret, Andalusia va representar un 30,2% de la quota de mercat quant a reserves, mentre que les Canàries i les Balears van tindre un 13,7% i un 13,3%. Catalunya i la Comunitat Valenciana completen el top 5 amb un 11,8% i 11,6%, respectivament.

D'altra banda, Galícia, Castella-la Manxa, la Regió de Múrcia i Castella i Lleó van ser les que menys volum de reserves van comptabilitzar sobre el total a Espanya, per davall del 3%. Madrid va registrar el 5,2% de la quota.

La demanda continua sent principalment domèstica, donades les restriccions de viatges en vigor encara en els principals mercats emissors estrangers. Així, el 85,7% de les reserves processades la setmana passada per TravelgateX corresponen a viatges de persones residents a Espanya.

Els anglesos són els estrangers que més reserven a Espanya, amb un 5,21% del total de les reserves, seguits de portuguesos (2,24%), alemanys (1,75%), francesos (1,35%) i italians (1,06%).

Major antelació de les reserves

Les reserves que es realitzen amb entre un i dos mesos són les més habituals, amb un 19,5% del total. D'altra banda, les reserves amb entre 15 dies i un mes d'antelació suposen el 13%; les que es realitzen fins a tres mesos abans, un 13,4%, i les que més augmenten són les que es fan amb més de tres mesos d'antelació, que ocupen un 17,5% del total.

Les reserves d'última hora perden força. Així, les que es fan amb un dia d'antelació suposen el 10,6%; les realitzades amb dos o tres dies (d'últim minut), un 7,8%, i les que es realitzen amb una setmana d'antelació, un 12,2%, A més, un altre 8,9% dels viatgers realitza les reserves entre 8 i 14 dies abans del seu viatge.

La distribució de les reserves segons el nombre de nits reservades situa la major part d'aquestes entre els dos i els cinc dies. El 26,4% dels viatgers va reservar per a una nit; el 19,2%, per a sis o set nits, i el 8,4%, entre huit i catorze nits. Només un 0,5% va reservar entre 15 i 21 dies, i un 0,11%, més de 22 dies.

També et pot interessar

stats