La Comunitat Valenciana lidera el major projecte d’Espanya per a digitalitzar l’atenció mèdica

Digithealth23 busca transformar l’atenció mèdica convencional i convertir-la en un nou model digitalitzat i a distància, on el pacient siga el centre del sistema

Projecte per a digitalitzar la sanitat de l'IBV / À Punt NTC

L’Institut de Biomecànica de València (IBV) de la Universitat Politècnica de València, juntament amb AVS Consulting, coordina el projecte Digithealth23, un projecte que busca transformar l’atenció mèdica convencional i convertir-la en un nou model digitalitzat i a distància, en què el pacient siga el centre del sistema. El projecte té la col·laboració de més de 40 empreses del sector industrial de la salut, de les quals més del 50% són valencianes. 

Digithealth23, que ha sigut presentat aquest dimecres a València, té amb un pressupost de quasi 130 milions d'euros dels fons europeus Next Generation per al període 2021-2023 i té previst generar 400 nous llocs de treball directe qualificat, així com mantenir més de 1.500 ocupacions.

Segons ha explicat en À Punt Carlos Atienza, de l'àrea de Mercats de Salut de l’Institut de Biomecànica de València, “amb aquest projecte aconseguim fer un important salt en matèria de prevenció, de diagnòstic i de seguiment de les malalties, tot per aconseguir una millor qualitat de vida del pacient”.

Millorarà la prestació de serveis d'assistència sanitària

Per la seua part, el director gerent de l'IBV, Javier Sánchez, ha assenyalat que aquest projecte permetrà millorar la competitivitat de les empreses espanyoles, la prestació de serveis d'assistència sanitària i la qualitat de vida de les persones, “a través de la transformació digital i ecològica mitjançant la inclusió d'algunes eines com la realitat virtual, la simulació o els sistemes robòtics i l'estalvi energètic”.

Per al director general d'AVS Consulting, Raúl Natividad, el projecte arriba “en un moment idoni en coincidir amb la presentació a Brussel·les dels Plans Nacionals de 23 estats membres, i a només unes setmanes de les transferències a Espanya de la primera partida dels fons de recuperació”.

 

També et pot interessar

stats