La Comunitat Valenciana encapçala els embargaments d'habitatges en el segon trimestre de l'any

Són un total de 816, però aquesta xifra suposa un descens de vora el 29 per cent respecte al mateix trimestre del 2019.

Imatge d'arxiu d'una protesta per un desnonament
Imatge d'arxiu d'una protesta per un desnonament / Efe

La Comunitat Valenciana encapçala el nombre de certificacions per a execucions hipotecàries sobre el total de finques en el segon trimestre de l'any, amb 1.339, i els d'embargaments d'habitatges. En concret, s'han registrat 816 embargaments d'habitatges, amb un descens de vora el 29 per cent respecte al mateix trimestre del 2019, segons ha donat a conéixer aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística.

En el cas dels habitatges, la Comunitat Valenciana (816) quasi dobla la segona i tercera regió amb major nombre de desnonaments, Catalunya (496) i Andalusia (466). Les comunitats amb menor nombre de certificacions per a execucions hipotecàries sobre vivenda són Navarra (13), Extremadura (13) i La Rioja (15).

Això sí, cal recordar que, a causa del decret d'estat d'alarma, durant el segon trimestre no s'ha iniciat cap procediment d'execució hipotecària sobre habitatges habituals en propietat de persones físiques.

A tot Espanya, el nombre d'execucions hipotecàries sobre habitatges s'ha situat en 2.905 en el segon trimestre, un 47,5% inferior a la del trimestre anterior i un 64,3% per davall de la del mateix període de 2019. Segons les estadístiques de l'INE, les execucions hipotecàries acumulen 21 trimestres de descensos.

En total, el nombre d'inscripcions de certificacions per execucions hipotecàries a Espanya iniciades en els registres de la propietat en el segon trimestre de 2020 és de 5.534, i això suposa un 47,6% menys que el trimestre anterior i un 66,8% menys que en el mateix trimestre de 2019.

També et pot interessar