Compromís porta a Brussel·les les reivindicacions de la ceràmica de Castelló

El partit reclama, entre altres, crèdits fiscals i un estalvi dels impostos lligats al gas 

Una producció de taulells d'una fàbrica del sector ceràmic
Una producció de taulells d'una fàbrica del sector ceràmic / ASCER

Compromís ha portat aquest dimarts al Parlament Europeu les reivindicacions de la ceràmica de Castelló davant el que consideren la "inacció" del president del govern, Pedro Sánchez. El partit ha reclamat, entre altres, crèdits fiscals com els que s’apliquen a Itàlia; un estalvi dels impostos lligats al gas; ajudes directes per al sector i activar la diplomàcia en decisions geoestratègiques.

El portaveu adjunt de Compromís en les Corts, Vicent Marzà, ha fet al·lusió a aquestes reivindicacions durant la intervenció en la reunió plenària del fòrum de la ceràmica en el Parlament Europeu. Aquest esdeveniment anual reuneix representants d'alt nivell de la indústria ceràmica europea amb funcionaris i responsables polítics de les autoritats nacionals i de la Unió Europea.

Segons ha explicat Marzà des de Brussel·les, "fa unes setmanes ens reunírem amb el sector, els sindicats i les patronals, perquè el govern d'Espanya es posara les piles i donara ajudes directes al sector. Hui hem vingut a les institucions europees per a traslladar la necessitat d'una actuació urgent i contundent de la ceràmica de Castelló".

Marzà ha remarcat l’objectiu de salvaguardar més de 27.000 llocs de treball i les seues famílies, que depenen directament d’uns preus del gas "insuportables, fruit de la invasió d'Ucraïna per part de Putin".

A més, Marzà i el diputat Joan Baldoví s’han trobat amb la direcció general d'Ajudes Estatals a la Competitivitat Empresarial per a propiciar la posada en marxa d'un crèdit fiscal favorable a empreses del sector ceràmic, que implique reduccions d'impostos sobre la base de l'increment de la facturació en el proveïment de gas natural, com estan fent altres estats de la UE.

També et pot interessar

stats