Compromís denuncia que les aerolínies de baix cost cobren il·legalment per equipatge de mà

Mònica Àlvaro insta la Generalitat a fer com altres territoris i ajudar els usuaris a reclamar el reingrés de les despeses originades per aquesta clàusula abusiva i facilitar-ne les reclamacions

Aeroport de Manises
Aeroport de Manises / Ivan Terrón (Europa Press)

Compromís aprofita la setmana de la Fira Internacional de Turisme (Fitur) a Madrid per a recordar al Ministeri de Consum i a la Generalitat que les aerolínies de baix cost continuen cobrant als passatgers suplements il·legals per portar maletes de mà.

La diputada autonòmica Mònica Álvaro ha indicat que tant la normativa europea com l'espanyola "és clara quant a la prohibició" dels sobrecostos a l'equipatge de mà en cabina.

Hi ha sentències dels tribunals de justícia europeus contra aquesta pràctica de les aerolínies i "l'any passat el Ministeri de Consum va obrir expedients a Ryanair, Vueling, easyJet i Volotea per l'aplicació d'aquesta clàusula abusiva en els seus vols", ha dit.

Davant aquesta situació, Compromís insta la Generalitat a fer com altres territoris i ajudar els usuaris a reclamar el reingrés de les despeses originades per aquesta clàusula abusiva i facilitar aquestes reclamacions.

"El govern valencià ha d'assumir la defensa dels passatgers i perseguir i sancionar les aerolínies que mantenen aquestes pràctiques abusives als aeroports de València, Alacant i Castelló".

Habilitar un formulari de denúncia

En paral·lel, Compromís proposa habilitar un formulari de denúncia físic i en línia accessible i disponible en la web de la Generalitat, així com en les entitats i les oficines municipals de consum.

També demana al Consell a impulsar campanyes de difusió perquè els usuaris denuncien les companyies amb anuncis acompanyats d'un QR que redirigisca als formularis de denúncia als aeroports valencians.

També et pot interessar

stats