La Generalitat promocionarà l’"Actitud mediterrània" dels municipis valencians a Fitur

 Elx tindrà un espai propi com a marca turística i la Comunitat Valenciana participarà per primera vegada en Fitur Sports

Estand de la Comunitat Valenciana a Fitur
Estand de la Comunitat Valenciana a Fitur / Turisme Comunitat Valenciana

Ajuntaments, diputacions i la Generalitat participen des d’aquest dimecres fins diumenge, 28 de gener, en la gran cita anual del turisme a Espanya. Nombrosos municipis valencians promocionaran a Madrid el seu patrimoni cultural, la seua història i també la seua gastronomia en la 44a edició de la Fira Internacional de Turisme (Fitur), que enguany té com a país soci l’Equador. 

Com en anys anteriors, la Comunitat Valenciana comptarà amb un estand propi de 2.050 m² en el pavelló 7 d'Ifema. Aquest, segons ha avançat la Conselleria de Turisme, reunirà els grans atractius de Castelló, València i Alacant, sota el lema "Actitud mediterrània". Un concepte que, com ha explicat la consellera Núria Montes, “recull el mode de vida, la passió i l'esforç, la llum i l'ànima del mar i que impregna turistes i visitants”.

Els colors blanc i blau són els predominants de l'estand, que té espais oberts i accessibles per a tots i totes, i grans pantalles i elements gràfics on mostrar la varietat de les destinacions i de l'oferta turística valenciana.

Durant els cinc dies de la fira, Turisme Comunitat Valenciana ha organitzat una completa agenda de presentacions, degustacions, cuina en directe i reunions amb els principals turoperadors, agents de viatges, companyies aèries, així com oficines de turisme en l'exterior i professionals de diferents àmbits. En concret, estan previstes més de 200 activitats i l’assistència de vora 500 empreses.

Entre les novetats d'enguany destaquen la presència de la ciutat d'Elx com a marca turística amb un espai propi; l'ampliació dels espais destinats per a festivals i empreses tecnològiques, la participació del territori valencià per primera vegada en Fitur Sports, amb una agenda pròpia de treball amb operadors i organitzadors d'esdeveniments esportius en un sector de creixent importància. A més, Turisme Comunitat Valenciana disposarà d'espais expositius en diversos certàmens especialitzats: un estand en Fitur LGBT+, situat en el Pavelló 9, una taula de treball en Fitur Screen dins de l'espai global que ofereix la Spain Film Commission, amb la novetat de participació de la Ciutat de la Llum també amb una taula pròpia en l'espai situat en el Pavelló 10, i una taula de treball en Fitur Sports, situat en el pavelló 4, un certamen en el qual participa per primera vegada.

Aposta per la sostenibilitat i la responsabilitat mediambiental

Els reis Felip VI i Letícia inauguren hui la fira, que es presenta enguany com l’esdeveniment líder mundial no només en l'àmbit turístic, sinó també en el compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat mediambiental.

La fira estima aconseguir enguany els 150.000 professionals entre dimecres i divendres, igualant la xifra de l'edició de 2020, i els 100.000 assistents de públic general durant el cap de setmana. Així mateix, reunirà en total 8.500 participants amb presència de totes les comunitats autònomes, empreses i destinacions de 152 països, 90 d'ells amb representació oficial internacional, i 806 expositors titulars que desplegaran la seua oferta al llarg de nou pavellons, un més que en la fira de 2023.

A més, l'Equador, país soci Fitur 2024, presentarà la seua oferta turística, rica en diversitat geogràfica, cultural i una robusta connectivitat aèria amb Espanya. El seu estand en el pavelló 3 reflectirà la seua tradició i albergarà una varietat sensorial en la qual descobrir la naturalesa i cultura del país reforçada amb la campanya "Time to Reset in Equador" (hora de fer un reset a l'Equador). A causa de la situació d'inseguretat que assola el país en les últimes setmanes, el país llatinoamericà va llançar la setmana passada un missatge de normalitat per als turistes que tenen previst visitar el país en els pròxims dies, animant-los a mantindre els seus plans malgrat els últims incidents violents que han alertat a la premsa internacional i han creat una imatge d'inseguretat als carrers.

També et pot interessar

stats