Compres de Nadal en el Black Friday per por al desproveïment

El 46% dels espanyols reconeix que comprarà ara per por al desproveïment a causa de la falta de xips i semiconductors, la congestió del trànsit marítim i l'escassetat de matèries primeres

Diverses persones miren un aparador que anuncia descomptes del 50% pel Black Friday
Diverses persones miren un aparador que anuncia descomptes del 50% pel Black Friday / Eduardo Parra (Europa Press)

El 46% dels espanyols reconeix que comprarà els seus regals de Nadal durant la celebració del Black Friday per la por al desproveïment de determinats articles per la crisi global a causa de la falta de xips i semiconductors, la congestió del trànsit marítim i l'escassetat de matèries primeres.

Així ho recull l'enquesta realitzada per Idealo, que revela que el 64,6% tendeix a pensar que les botigues augmenten els preus abans de la jornada de descomptes.

En aquest sentit, molts experts han advertit que, a causa del desproveïment de matèries primeres, els preus d'enguany seran menys competitius que en altres ocasions.

Cau la compra en línia respecte a 2020

Pel que fa al mètode de compra dels regals, hi ha un canvi en el comportament. El 2020, el 73% dels consumidors va realitzar les seues compres en línia per por de la pandèmia, mentre que enguany el 48% té pensat comprar tant en plataformes en línia com en botigues físiques.

De fet, només el 39% va explicar que ho farà exclusivament via internet, amb la qual cosa aquesta posició cau 34 punts percentuals en comparació amb l'any passat.

271 euros de despesa de mitjana

D'altra banda, els espanyols tenen previst gastar una mitjana de 271 euros durant aquestes dates, més que els francesos o que els austríacs que, segons les enquestes internacionals desenvolupades pel comparador de preus, gastaran de mitjana 250 euros i 264 euros, respectivament.

Pel que fa a les categories de productes que obtenen els preus més competitius durant la setmana del Black Friday, es tractarà de mòbils, televisors, tauletes, cafeteres i videojocs, mentre que els rellotges intel·ligents, les videoconsoles o els portàtils solen tindre un import més assequible abans o després d'aquesta setmana.

També et pot interessar

stats